Milačić: Ukoliko uhapse Medojevića, isplaniraćemo takve akcije da će da zažale

"Sva ova mafijaška burleska, jasno, nema veze sa navodnim opozicionim pranjem prljavog novca, već sa režimskim pranjem prljave biografije, u dugom trajanju"
216 pregleda 33 komentar(a)
Marko Milačić, Vladislav Dajković, Foto: Filip Roganović
Marko Milačić, Vladislav Dajković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.07.2017. 10:01h

Ukoliko se tužilac, tj. Đukanović, ipak odluči da u ovoj provokaciji i neopjevanoj torturi prema Medojeviću - koji je ovdje samo izabran da bi se poslala šira poruka disciplinovanja i kriminalizovao DF - ide do kraja, onda ovo uveliko prevazilazi političku borbu i biva borba za goli opstanak i obraz, kazao je Marko Milačić, čelnik političke organizacije "Otpor beznađu".

On je kazao da su se su se toliko su osilili da "upadaju njihova policija - pred porodicom i djecom - u stanove"

"Sva ova mafijaška burleska, jasno, nema veze sa navodnim opozicionim pranjem prljavog novca, već sa režimskim pranjem prljave biografije, u dugom trajanju. "Oni su kriminalci, a ne mi; Oni peru novac, a ne mi", poručuje ovim vlast, do guše u organizovanom kriminalu, do tjemena u pranju prljavog novca. Ovo je najotvoreniji politički pritisak kidnapovanih pravosudnih institucija u režiji vrha mafijaške hobotnice na slobodnu Crnu Goru. Ovdje je na udaru princip slobode, a ne jedan opozicionar. Ovdje se gazi zastava Crne Gore, a ne zastava Pokreta za promjene ili bilo koje druge političke grupe. Ovdje se pljuje na obraz cijele države, a ne jedne političke partije ili bilo kog pojedinca", kazao je Milačić.

Čelnik "Otpora beznađu", smatra da demokratija, nalaže borbu za slobodu, a ako se ona oduzme, onda se ona mora braniti i riječima, i djelom.

"To znači da se moramo organizovati i - eto koincidencije: u orbiti 13. jula isplanirati takve aktivnosti da požele da nikada nijesu ni pomislili da urade to što su uradili, ukoliko se na to i odluče. Ako uhapse Medojevića, a ovdje je on, ponavljam, manje bitan od ovog neopisivog sistema represije koja se valja po glavama svih nas, moramo se - makar slobodni i odvažni segmenti ovog društva, sa stavom - potpuno uozbiljiti i samoorganizovati u elementarnoj samoodbrani. Kukavice moći - Katniću, Stankoviću, Markoviću, Đukanoviću i ostali iz tog kriminalnog klera - u tom slučaju odgovornost za sve moguće negativne posledice biće lično na vama", kazao je Milačić.

Bonus video: