Katič: Slovenija spremna da donira Crnoj Gori aplikativno rješenje

0 komentar(a)
Predrag Bošković, Andreja Katič, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, Andreja Katič, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 30.06.2017. 16:21h

Ministarstvo odbrane Slovenije spremno je da donira Crnoj Gori aplikativno rješenje za potrebe automatizovanog praćenja stanja i protoka materijalnih sredstava, saopštila je resorna ministarka, Andreja Katič.

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković, sastao se danas sa Katič, sa kojom je razmijenio utiske o posljednjem sastanku ministara odbrane NATO članica i infomacije o dinamici realizacije dogovorene bilateralne saradnje.

"U tom smislu, Katič je izrazila spremnost za doniranje aplikativnog rješenja za potrebe automatizovanog praćenja stanja i protoka materijalnih sredstava, ali i za moguću saradnju u oblasti ispitivanja stabinosti baruta", kaže se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Slovenije je, kako se navodi, u prethodnom periodu uložilo značajna finansijska sredstva u cilju razvoja kapaciteta što ih čini liderima na evropskom nivou u toj oblasti.

Dodaje se da su sagovornici, pored već dogorenih oblika saradnje, tokom razgovora razmijenili infomacije o planovima u oblasti modernizacije, i u tom smislu izrazili spremnost za zajedničku saradnju, a sve u cilju održavanja inače stabilne osnove međusobne saradnje dvije države, članice NATO-a.

"U tom kontekstu, Bošković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje uz uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da korača krupnim koracima u procesu razvoja bezbjednosne i političke situacije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: