Dio članova Glavnog odbora SNP: Isplivaće nečasne radnje pojedinaca

"Jonica i družina su uradili sve da je unište zarad svojih ličnih interesa. Reklo bi se sasvim prirodno oni su u SNP bili samo radi ličnih interesa. Iz nje su isisali i istjerali sve što je SNP činilo drugačijom od drugih", naveli su članovi GO SNP
111 pregleda 5 komentar(a)
SNP, Foto: Facebook.com
SNP, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 28.06.2017. 15:24h

Članovi Glavnog odbora SNP-a koji je podržavaju predsjednika SNP-a Srđana Milića najavili su da će narednih dana isplivati "na površinu nečasne radnje onih koji su na imenu SNP-a stvarali ličnu korist i pokušali da je pretvore u svoje preduzeće, što između ostalog pokazuje i finansijski kolaps u koji su doveli SNP".

Glavni odbor SNP je u nedjelju donio odluku o sazivanju Osmog kongresa SNP za 13. avgust, na kojem će biti izabran novi predsjednik partije.

Grupa od 52 funkcionera SNP, koja ne podržava Milića istakli su da su pokušali sve "da se spasi partija".

"Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da urazumimo, prije svega, one sa kojima Snežana Jonica, Jelena Radenović i Spasoje Kovačević, manipulišu već duže vrijeme. To je bila naša obaveza, kako prema nama samima tako i prema onima koje u tom partijskom organu predstavljamo. Sada je svima jasno ko su oni koji neće ni da pokušaju da sačuvaju SNP. Svim prisutnim članovima Glavnog odbora je jasno da oni koji neće u unutarpartijskom razgovoru da pokušaju da nađu najbolja rješenja u okviru partijskog Statuta, imaju samo jedan cilj a to je svakako rušenje SNP i ispunjavanje naloga onih koji iza svega ovoga stoje", navodi se u saopštenju članova Glavnog odbora SNP.

Dodaju da je saopštenje "Joničine družine" u potpunosti iskonstruisano, tendenciozno, zlonamjerno i neistinito.

"Kažu da smo tražili da onaj od koga smo zahtijevali da podnese ostavku, predsjedava sjednicom, a istina je da su članovi bjepoljskog odbora tražili da sjednici prisutvuje bivši predsjednik. Nakon toga je uslijedio novi predlog da se sjednica odloži, na najduže deset dana kako bi se u međuvremenu održala sjednica svih predsjednika opštinskih odbora, sa pravnicima iz Glavnog odbora, različitih mišljenja. Na toj bi sjednici razgovarali i tražili najbolje rješenje za sve nedoumice koje postoje oko poštovanja Statuta i donošenja odluka a sve u cilju postizanja jedinstva i očuvanja Partije. Predlog je bio i da tom sjednicom predsjedava Dragan Ivanović, kao predsjednik opštinskog odbora Glavnog grada".

Upitali su da li je to bilo nešto loše za partiju.

"Vidjelo se kome je stalo do očuvanja partije a ko je namjerio da je ugasi ili proglasi privatnim preduzećem i nečijom zakrpom. Posebna je priča to što je protiv ovakovog predloga bio upravo Radoman Gogić, koji je postigao najgori rezultat u Pljevljima od kada SNP postoji. On je svojim nervoznim nastupom nastojao da zaustavi put prema dogovoru, po očito već pripremljenom scenariju ove družine. Jasno nam je da oni koji su uzurpirali Glavni odbor, na takve naše predloge nisu smjeli da pristanu, jer bi to otkrilo mnoge stvari i razlotkrilo njihovu namjeru da obesmisle sjednicu Glavnog odbora i ekspresno zakažu kongres za koji smo svi, ali po pravilima, uz poštovanje Statuta Partije i članova i simpatizera SNP. Plašili su se da članovi GO kod kojih se u tom trenutku javila dilema, taj predlog ne prihvate. Jer su, mnogi članovi Glavnog odbora shvatili i prepoznali da su sve informacije koje su im plasirali u prethodnom periodu, notorna neistina", navodi se i saopštenju.

Kako tvrde, "nisu bili ni za predlog da se nakon toga održi sjednica Izvršnog odbora u proširenom sastavu".

"Na kojoj bi pokušali da kroz unutarpartijski dijalog dođemo do najboljih rješenja u okviru Statuta i čitav postupak u susret Kongresu uozbiljili. A zatim i incident člana GO sa Cetinja Čavora u odnosu na kolegu iz Herceg Novog. Nakon toga nije ni moglo više biti iluzije da se na tom partijskom organu može donijeti bilo kakva odluka u korist demokratskog procesa. Eto to je bio razlog našeg napuštanja sjednice Glavnog odbora a ne ono što su Jonica i družina naveli u svom saopštenju. No, oni su imali svoj unaprijed pripremljeni scenario u kojem nije bilo mjesta smirivanju tenzija i ispod svakog pristojnog nivoa. Njihov je plan bio da se ideja o jedinstvu partije razbije do kraja. Jer Jonici i družini ne odgovara priča kojom bi se došlo na teren na kojem bi u normalnoj demokratskoj atmosferi, mogao preovladati razum. Ipak je lov u mutnom njihova specijalnost".

Tvrde da su "oni morali da završe zadati zadatak i ništa ih nije moglo spriječiti u tome".

"Nije bilo prijatno gledali naše kolege kao sjede na stepenicama pored “barake”, čekajući da Jonica i družina nabave kvorum po Crnoj Gori, iako je jedan dio njih vjerovao da je sve to u korist SNP. Morali su doći i članovi GO koji ni jednoj sjednici Glavnog odbora nisu prisustvovali do sada, a nisu bili pošteđeni ni oni kojima je toga dana, bio vjerski prazik. Da li su, na kraju, skrpili kvorum i da li oni u stvari znaju koliko GO broji članova, na samoj sjednici je nemoguće bilo saznati jer oni koji su uzurpirali predsjedavajući sto i bili zbunjeni porukama koje su dobijali putem telefona, na to pitanje nisu imali odgovor. Samim tim nisu mogli ni znati koliko je ljudi neophodno za kvorum", navodi se u saopštenju.

Ističu da še i dalje pokušavati sve da sačuvaju partiju.

"A Jonica i družina su uradili sve da je unište zarad svojih ličnih interesa. Reklo bi se sasvim prirodno oni su u SNP bili samo radi ličnih interesa. Iz nje su isisali i istjerali sve što je SNP činilo drugačijom od drugih. Odlučili su da ideju SNP-a sravne sa zemljom i to im nećemo dozvoliti. Zbog svih onih koji su taj časni put slijedili svih ovih godina, trpeći golgotu od režima u Crnoj Gori. A oni su to namjerili kako bi kroz prodaju onoga što su stvarali drugi profitirali. Mnogi članovi Glavnog odbora će shvatiti da su ih iskoristili oni koji se u ovom momentu oslanjaju na njih a na njih ne računaju ubuduće. Oni im služe za jednokratnu upotrebu kao što im i partija služi za zadovoljavanje njihovih ličnih interesa i nezasitih poriva", navodi se u saopštenju.

Bonus video: