DPS tvrdi: Funkcioneri u Budvi službenim vozilima idu u šoping i inostranstvo

"Na opštinskom parkingu od preko 30, nakon završenog radnog vremena parkirano je desetak automobila od kojih je veći broj vidno neupotrebljiv", saopšteno iz DPS Budva
88 pregleda 72 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2017. 13:22h

Budvanski opozcioni DPS pozvao je gradonačelnika Dragana Krapovića da objasni zbog čega lokalni funkcioneri nakon radnog vremena koriste službene automobile u privatne svrhe. Oni su medijima dostavili fotodokumentaciju na kojoj se, kako tvrde, vidi da je službeni parking praktično pust tokom vikenda i u noćnim satima.

"Poštovani gospodine Krapoviću, ne znamo da li ste obaviješteni, ali nakon završetka radnog vremena na opštinskom parkingu nedostaje više od dvije trećine službenih vozila. Zapravo, nemoguće je da ne znate ovu bitnu stvar, jer kažete da radite prekovremeno, te da ste na poslu po čitav dan, a novozaposleni koordinator voznog parka neposredno odgovoran da se stara o navedenom, vaš je lični vozač. Pitamo vas, gdje su ostala vozila sa neosvijteljnog parkinga, nakon radnog vremena? Vi sigurno nećete reći da njima novi vd funkcioneri nakon što završe radne obaveze odlaze kući, zar ne? Na opštinskom parkingu od preko 30, nakon završenog radnog vremena parkirano je desetak automobila od kojih je veći broj vidno neupotrebljiv", navodi se u saopštenju DPS.

Oni su upitali Krapovića po kojoj odluci je dozvoljeno korišćenje opštinskih vozila 24 sata dnevno, te po kojoj odluci je određen mjesečni limit potrošnje goriva.

"Da li je to Vaša lična odluka za njihovu vjernost i odanost te ih mogu koristiti kako bi se npr. odvezli do nekog velikog tržnog centra u nekom drugom gradu ili možda da njima pretiču pune linije ne poštujući ni propise ni bezbjednost u saobraćaju pravdajući se kasnije lošim izgovorima? Vaši funkcioneri službena vozila koriste i kako bi odlazili u inostranstvo i završavali svoje privatne obaveze, kupovali robu za svoje lokale... Objasnite sugrađanima kako je to moguće gospodine Krapoviću? Objasnite i po kojoj odluci novi funkcioneri koriste svoja privatna vozila, a gorivo im finansira opština Budva dok se vi hvalite kako ste troškove upravo za gorivo znanto umanjili", navode u DPS.

Kako ističu Krapović ujutru na posao dolazi motorom.

"To je sjajan marketinški potez gospodine Krapoviću, stil "dečka iz kraja" zaista odaje utisak jednog dobrog i skromnog predsjednika, međutim, niz vaših postupaka pokazuje da je sve samo, vaša i vašeg tima, loše osmišljena farsa za sugrađane. Valjalo bi reći i da prije nego ste počeli motorom da dolazite na posao, svakog dana ste se služili drugim opštinskim automobilom, valjda da provjerite njihovu ispravnost, ili šta već. Poštovani gospodine Krapoviću, nemojte se više hvaliti beznačajnim stvarima koje ste uradili u prethodnom periodu, nemojte i dalje da se ponašate kao opozicija, sada ste vlast, uozbiljite se i počnite da radite. Prestanite da svoje propuste prikrivate kritikujući DPS jer vam to više ne prolazi. Sve rečeno potvrđuju i fotografije, snimljene nakon završenog radnog vremena, koje dostavljamo u prilogu. Ne nama poštovani gospodine Krapoviću, građanima Budve objasnite zašto se nakon radnog vremena službena vozila koriste u privatne svrhe", zaključuju u budvanskom DPS.

Galerija

Bonus video: