Bajčetić: Dva maloljetna brata mi saslušavaju zbog tableta

"Ovakvim postupanjem Specijalnog državnog tužilaštva, koje uznemirava moju porodicu zbog mog političkog djelovanja i njihove političke pripadnosti, se nastavlja politički progon PzP-a i DF-a"
95 pregleda 10 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.06.2017. 12:16h

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene Nikola Bajčetić saopštio je da su njegova dva maloljetna brata saslušana u prostorijama Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Bajčetić navodi da su na saslušanje pozvani "zbog okolnosti posjedovanja tablet uređaja zaduženog od neke od političkih partija u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2016. godine".

"Ovakvim postupanjem Specijalnog državnog tužilaštva, koje uznemirava moju porodicu zbog mog političkog djelovanja i njihove političke pripadnosti, se nastavlja politički progon PzP-a i DF-a koji već mjesecima traje. Ovaj pokušaj šikaniranja i zastrašivanja članova moje porodice predstavlja grubo kršenje građanskih prava i političkih sloboda, te protivustavni i protivzakoniti pritisak na osnovu naših političkih motiva i interesa", navodi Bajčetić.

Njegov otac, Savo Bajčetić, uputio je danas prigovor VDT-u Ivici Stankoviću.

"Prigovor je uputio kao roditelj i građanin, protestujući na nezakonito i protivustavno postupanje Specijalnog državnog tužilaštva, koje prelazi svaku granicu neprofesionalnosti", zaključuje se.

Bonus video: