Krapović o optužbama DPS-a: To su udbaškogradska olajavanja

"Molim vas, nemojte djecu uvlačiti u ovu polemiku, vaša partija je uzela budućnost djeci Crne Gore...", navodi se u regaovanju Krapovića
81 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.06.2017. 15:30h

Gradonačelnik Dragan Krapović nazvao je optužbe budvanskog DPS-a udbaškogradskim olajavanjima.

Njegovo regaovanje prenosimo u cjelosti:

„Opet sam prinuđen da reagujem na ponovno obraćanje organizovane kriminalne grupe Budva mojoj malenkosti. Prvo, nisam uzrujan nego revoltiran načinom na koji ste mi se obratili, a pogotovo navodima koje ste iznijeli. Više mi to sve liči na udbaškogradska olajavanja nego na političko saopštenje. Ja sam apsolutno svaki put kada ste prozvali mene ili novu vlast u Budvi odgovorio jasno i argumentima, pa tako i ovaj put.

Pričate nešto o zapošljavanju, a skoro svi funkcioneri DPS koji su otišli nakon izbora su već zaposleni, na ovaj ili onaj način u državnim firmama koje posluju u Budvi, ili kod dosadašnjih “strateških partnera” OKG-a, iako skoro svi uredno primaju plate od Opštine Budva i dalje. Da budem pošten, skoro svi, podvlačim,čast izuzecima. Molim vas nemojte djecu uvlačiti u ovu polemiku, vaša partija je uzela budućnost djeci Crne Gore. Opet vas pozivam, jedno ime, jedno ime recite ko nije zaposlen zato što je “politički nepodoban” kako kažete. Ne vjerujem u to, prije će biti da ste frustirani jer se sada ne zapošljava po političkoj liniji i više ne možete kada dodju izbori roditelje te djece “maziti” , kako reče bivši Predsjednik OO OKG.Ne možete ih više ucjenjivati da vam daju glas, to je ono što vas boli. Mi, gospodo iz OKG-a, ne dijelimo ljude po političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, to pitajte rukovodioce iz vaših redova koje sam zatekao po stupanju na funkciju i sa kojima sam radio više mjeseci, da li su od mene doživjeli bilo kakvu neprijatnost, neprofesionalnost, da li sam bilo koga uvrijedio,šikanirao ili sam ih uvažio prvo kao ljude, pa onda kao rukovodioce.

Gospodo iz OKG-a, nema tu niskih udaraca, ja sam sazvao konferenciju za štampu kako bih upoznao javnost sa onim što smo radili za ovih 6 mjeseci, a uradili smo više nego vi za poslednjih 6 godina. Koristio sam i pored svega umjerenu i pomirljivu retoriku, a vi ste naravno to iskoristili za prizeman napad na moj lični i porodični integritet, pa kada ste dobili adekvatan odgovor onda šaljete lijepe pozdrave i pričate o mržnji i logorima, ni slovo o sramnim tvrdnjama iz prethodnog saopštenja.

Nema, gospodo iz OKG-a, kod mene mržnje, ne prema vama, nego prema bilo kome na svijetu, ali za vas i vašu partiju imam duboki prezir.

Prezir zbog svega što ste uradili ili aminovali da se uradi, zato što ste slušali, glasali i ćutali, zbog onoga što je Budva mogla da bude, zbog brutalne krađe koju ste sprovodili godinama, zbog afirmacije iskrivljenog sistema vrijednosti u Budvi i u Crnoj Gori, zato jer sada jasno vidim razmjere vaših nepočinstava, zato što se sve to i još mnogo toga lošeg uradilo pod firmom DPS-a, tako da ste svi odgovorni, neki u krivičnoj ravni, a ostali u političkoj i moralnoj. Ovdje moram da naglasim da nisam neko ko je pristalica moralisanja i ko pretenduje da dijeli lekcije, međutim, sigurno neću dozvoliti da me vi javno prozivate za gluposti, fabrikujete i podmećete, a da vam ne kažem ko ste i šta ste. Koga vi uopšte i možete prozivati za bilo šta? Znam da je Tarzan iz Podgorice naredio da se piše saopštenje, međutim, iako je on Tarzan, vi ne morate biti Ćita. Na kraju, znam da se teško snalazite sa ovakvim pristupom, nema više opštih priča, nema neodređenosti, sa mnom ste načisto gospodo , pričamo direktno.

Nikad neću bježati od bilo kakve utemeljene rasprave po bilo kojem pitanju, čak i sa vama, iako bi trebali dugo da ćutite obzirom na ono što ste uradili u Budvi i od Budve, ali isto tako znajte da kada god budete zarad političkih poena licitirali mojim imenom, i ličnim i porodičnim, uzvratiću više nego adekvatno, kao što ste se već uvjerili. Nažalost, ja nemam lijepih pozdrava, svi znaju šta mislim o vama, tako da će kurtoazija izostati ovoga puta!

Bonus video: