Danilović Kneževiću: Laž je da sam prenosio Katnićeve poruke i da me on izmanipulisao

"​Kako mi je Katnić to mogao reći, ja prenijeti lideru DF, on to prenijeti Kneževiću, a Knežević o tome ćutati kao riba mjesecima i mjesecima? Kako je moguće da potom i sa mnom "osumnjičenim" dogovara koaliciju za lokalne izbore u Nikšiću?", uptao je Danilović
71 pregleda 26 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2017. 14:45h

Kako je moguće i zašto Milan Knežević ćuti duže od sedam mjeseci o "ključnoj stvari" da sam navodno u izbornom danu prenio poruku rukovodstvu DF da se sprema njihova likvidacija, odnosno, da mi je SDT Milivoje Katnić rekao da im to prenesem?, upitao je danas Goran Danilović, zamjenik predsjednika Demosa i bivši ministar unutrašnjih poslova.

"​Kako mi je Katnić to mogao reći, ja prenijeti lideru DF, on to prenijeti Kneževiću, a Knežević o tome ćutati kao riba mjesecima i mjesecima? Kako je moguće da potom i sa mnom "osumnjičenim" dogovara koaliciju za lokalne izbore u Nikšiću?", uptao je Danilović.

On je reagovao na izjavu Milana Kneževića, predsjednika Demokratske narodne partije (DNP) koji je juče izjavio da je "Danilović izmanipulisan od strane Katnića".

"Laž je da sam ja prenosio Katnićeve poruke i da smo Katnić i ja bili neka koalicija. Laž je da me izmanipulisao, niti bih to dozvolio. Svoje odluke sam donio samostalno i oglasio se u javnosti poslednji jer policija nije htjela da saradjuje, a uznemirenost gradjana i strah su dostizali vrhunac!", kazao je Danilović.

On je upitao i kako je moguće da se nakon najmanje par stotina saopštenja na tu temu tek sada otkriva navodno najkrupnija "činjenica"?

"Kako je moguće da me Knežević proziva da progovorim, a da tim povodom sa njim nisam nikad razgovarao? Kako je moguće da sad vidi kako me Katnić izmanipulisao, a da do sada niko i nigdje od rukovodstva DF to nije kazao i niko nigdje napisao i nikome poslao kao dokaz, a slali smo, nažalost odvojeno, do detalja, svaku primjedbu i predstavnicima medjunarodne zajednice - Briselu i drugim adresama? Kako - e, to "ne znam", ali slutim zašto sam sada ja meta? To slutim i to je tužno nakon svih svadja u opoziciji, svih i sa svakim. Knežević namjerno zaboravlja da me DPS, zbog principijelnosti od koje nisam odustajao, optužio da sam se "stavio na stranu terorista - kao svjedok saradnik", kazao je Danilović.

Zamjenik predsjednika Demosa ističe i da Knežević vjeruje predsjedniku DPS Milu Đukanoviću da nije bio obaviješten, kao i da vjeruje i drugim državnim funkcionerima DPS da nisu znali.

"Knežević konstruiše "istinu" da je Tužilaštvo obavijestilo samo mene! Pitam javno Kneževića: Kako to da Đukanović nije znao, uz njega ni potredsjednik Vlade Marković, a Uprava policije se oglasila i saopštila da goni teroriste, značajno prije moje konferencije? Stojanović je valjda samostalno vodio operaciju? Kako? Zašto vjeruje odjednom DPS rukovodstvu, a ne meni koji sam sve to objašnjavao mjesecima? Kako sam ja to izmanipulisan i svojom izjavom i konferencijom za novinare spustio izlaznost, a prije toga se oglasilo i Tužilaštvo i policija? Kako sam to ja sada politička meta, a ne oni? Ja sam jedini pozvao policiju da obezbijedi svim ljudima uslove da "nesmetano glasaju", da se što se mene tiče ne dogadja ništa, ali da "zbog bezbjednosti gradjani treba tu noć da proslave kući ko god pobijedio"!? Kome u prilog idu ove besmislene optužbe mjesecima nakon svega i za koga se plasiraju? Da sam ćutao toga dana Knežević bi me, nesumnjivo, sjutradan optužio da sam bio dio zavjere! Zar nije bila moja profesionalna i ljudska obaveza da lideru DF, gospodinu Mandiću, prenesem vlastitu zebnju da na ulicama može biti krvoprolića i da treba ostati kući jer sumnjam da razni, pa i "domaći pucači" imaju sjajan alibi da tu noć pucaju i ubiju bilo koga, a da krivac bude neko drugi?", rekao je Danilović.

On pita da li Knežević hoće da kaže da je on (Danilović) izmanipulisao mitropolita crnogorsko-primorskog?

"Da sam ga lako naveo na tanak led jer mu nedostaje životnog iskustva? Neće biti da je tako! Knežević navodno zna sve ali ne zna, ili se odjednom ne sjeća, da su i te noći u Podgorici bili isti oni maskirani, za koje upravo on uporno tvrdi da su tokom protesta u oktobru petnaeste godine bili smješteni u podrumu Hotela Crna Gora i Zgradi Vlade i bili spremni da pucaju na narod? Jesu li ili nisu? Na kraju, ja sam bio profesionalno odgovoran i ljudski korektan i prema onima koji su me tada mjesecima raspinjali i optuživali neuporedivo više i jače nego specijalnog tužioca Katnića! Bio sam i ostao takav bez obzira na cijenu koju sam platio! Bio sam i ostao takav jer ima stvari koje su važnije od politike i bilo koje vlasti ili pozicije u ovoj unesrećenoj zemlji", zaključio je Danilović.

Bonus video: