Krapović DPS-u: Vi niste partija, vi ste organizovana kriminalna grupa

"Nijedan euro poreskih obveznika nisam potrošio bez odgovarajućeg pokrića, tako da sramne tvrdnje ne stoje", naveo je Krapović
50 pregleda 32 komentar(a)
Dragan Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Dragan Krapović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.06.2017. 16:18h

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović poručio je budvanskom DPS-u da im se drugačije ne može obratiti bez kao "lopovima i lažovima".

Budvanski DPS optužio je Krapovića da je za pola godine njegovog upravljanja gradom upravo on najviše profitirao, kao i njegovi prijatelji, kumovi...

"Dobili smo povjerenje građana da vodimo grad i to radimo situacija je mnogo, bolja poslije samo 6 mjeseci. Kad mene direktno optužujete, onda direktno da odgovorim. Na Budžetu Opštine Budva nema nikog ko se preziva Krapović, osim moje malenkosti međutim, i dalje ima mnogo Marovića, Lazovića, Kuljača, Rađenovića, Popovića… Nijedan euro poreskih obveznika nisam potrošio bez odgovarajućeg pokrića, tako da te sramne tvrdnje ne stoje. Ništa asfaltirano nije osim puta do kuće Srđe Popovića, a otvoreni Akva park nije baš nešto čime se valja pohvaliti jer je jedna od blokada koja me dočekala bila i nekih 300.000 eura ležarine za opremu za Milošev Akva park. Ako ste vi zaboravili građani Budve sigurno nijesu, taj Milošev Akva park nas je koštao nekoliko miliona eura. Što se tiče osvjetljenja i spajanja bulevara, sve što počnete po običaju ne završite osim ako nije krađa u pitanju, tako da je na nas palo da sada za koji dan to realizujemo", naveo je Krapović u reagovanju.

On je naveo da zbog građana reagujem isključivo "na brutalne laži OKG Budva (DPS Budva)".

"Naši sastanci počinju i završavaju sa vašim interesom, interesom svih građana opštine Budva. Braća i sestre, kumovi i drugovi u Opštini Budva su odlika organizovane kriminalne grupe Budva, koja je nekada upravljala gradom. mislim da o tome svjedoči duga lista optuženih, pritvorenih i još uvjek nepritvorenih članova OKG Budva, mahom iz nekoliko čelnih DPS porodica", naveo je Krapović.

On je istakao da DPS Budva "boli" što je izbrisan jedan broj lokacija oko Starog grada.

"Što se tiče tvrdnje o mom restoranu, moram da kažem da ukoliko date dokaze za svoje tvrdnje, isti poklanjam OKG-u Budva odmah. Takođe, s obzirom na to da godinama Opština Budva, TOB i svi ostali na budžetu svoje službene ručkove i večere samo realizuju kod podobnih, na primjer u restoranu "Sole Mio", kod odbornika DPS-a Lazovića (rođaka Bora Lazovića), jednog od vlasnika izbrisanih šankova. Što se tiče tendi, prva u Budvi je postavljena u "Astorii", nelegalno sagrađenom hotelu, i to je bilo za vrijeme vaše vlasti, gospodo iz OKG-a, a nakon toga su krenuli i drugi, mahom podobni da postavljaju iste. Mišljenja sam da sve tende treba ukloniti, ali i da, ako postoje, treba imati jedan aršin, to jest treba da ih imaju svi ili niko".

Krapović istakao da je zatekao veliki broj VD rukovodilaca u Opštini koji su u tom kapacitetu funkcionisali i po nekoliko godina.

"Znam da vas boli to što niste imali volje i znanja da, recimo, predate Završni račun na vrijeme, da naplatite komunalije i poreze od svojih partnera, članova, i partije i porodica, što je moj prethodnik dijelio novac za sport, bez kontrole i prema sopstvenom nahođenju, što ste godinama bez pogovora sprovodili ono što šef OKG-a Sveto naredi, dizali ga u nebo, te obasipali hvalospjevima, da ne upotrebim težu formulaciju za takvo, slobodno ću reći poltronsko ponašanje", saopštio je Krapović.

On je naveo da DPS bezuspješno pokušava da se predstavi kao politička partija, "umjesto organizovane kriminalne grupe".

"I pljujete po njemu istom (Marović) pokušavajući da sakrijete svoju pravu prirodu, i ljudsku i političku. To što imate veliki broj ljudi koje ste politički zaposlili u Opštini, i što oni po vašem nalogu opstruiraju novu vlast, to je samo dokaz da se ne revanširamo nikom, a vaše opstrukcije će pogoditi isključivo građane i privredu Budve. Međutim, i to ćemo riješiti u narednom periodu. Što se tiče onoga što sam zatekao, to je ogroman broj problema i potpuni finansijski i organizacioni haos, izazvan u najvećem dijelu brutalnom krađom koju ste sprovodili, ali i nestručnošću, neprincipijelnošću doktora marksizma Popovića, to jest ministarke Pribilović koje je u stvari vodila Opštinu u tom kratkom i mračnom periodu", naveo je Krapović.

Bonus video: