"IDE KA TOME DA JE UGASI"

Članovi GO SNP: Milić partiju doveo na najniže grane

"Ukazivali smo godinama unazad da Milić vodi pogrešnu politiku, da to nije izvorni SNP, da se polako pretvaramo u privatnu firmu neodgovorne grupe pojedinaca koja je na imenu i slavi partije za sebe pribavljala korist"
68 pregleda 11 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Srđan Milić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.06.2017. 13:35h

Socijalistička narodna partija dovedena je na najniže grane od svog postojanja, a Srđan Milić sa grupom koju je okupio oko sebe, katastrofalnim vođenjem partije i politike uopšte i nemilosrdnim gaženjem Statuta SNP-a, da li svjesno ili nesvjesno, ide ka tome da ugasi nekad najjaču opozicionu partiju koju smo stvarali zajedno sa narodom Crne Gore proteklih 20 godina, navodi se u saopštenju članova Glavnog odbora SNP-a.

Kako su naveli u saopštenju, zakazivanje 26. sjednice Glavnog odbora SNP, kao i predlog odluka o kriterijumima, "pokazuje bezobzirnost i zlonamjernost ovih par lica".

"Kojima su ponizili Glavni odbor kao i načinom štelovanja broja delegata po opštinskim odborima. Dakle, namjera im je da svađaju opštinske odbore, da razbiju partiju, do kraja onemoguće jedinstvo i izbjegnu kvalitetnu pripremu kongresa, tj. mogućnost da se Partija vrati na zdrave osnove i krene putem oporavka. Očito njihovim ambicijama ne odgovara stanje primjereno časnom imenu Socijalističke narodne partije Crne Gore kao što ne odgovara ni onima izvan naše Partije koji pokušavaju na sve načine da oslabe SNP kako bi ona postala nečija zakrpa".

Dodaju da je njihovo nezadovoljstvo načinom na koji je partiju vodio Milić kulminiralo na 25. elektronskoj sjednici Glavnog odbora.

"Kada su Milić i oni kojima je on omogućio da u našoj partiji o svemu odlučuju, praktično napravili puč, kršeći Statut partije ali i sve elementarne demokratske principe, uključujući i jedinstvo partije. Od svog nastanka do danas, naša partija je doživljavala i preživljavala mnogo toga, ali je uspijevala da ostane i opstane zahvaljujući članovima i simpatizerima koji su vjerovali u ideju SNP", navodi se u saopštenju.

Ističu da je danas "SNP došla do ivice ambisa".

"U tu poziciju dovela je grupa onih koji su prema nama članovima bili neodgovorni, ali su o svom ličnom interesu itekako dobro vodili računa. Ne smijemo im dozvoliti da u svom naumu uspiju, zbog onih koji svih ovih godina vjeruju u časnu ideju SNP-a. Ukazivali smo godinama unazad da Milić vodi pogrešnu politiku, da to nije izvorni SNP, da se polako pretvaramo u privatnu firmu neodgovorne grupe pojedinaca koja je na imenu i slavi partije za sebe pribavljala korist. Na taj način su pokušali i partiju da unize i ponize. Počeli su sa napadima na one koji su ih prozreli u njihovim namjerama. Unižavali su uspjehe i pobjede kolega sa kojima su, kako su govorili, koliko do juče dijelili ideju SNP-a zasnovanu na istini i pravdi, solidarnosti i toleranciji. A sve zbog lične sujete i koristi".

Članovi GO navode da je SNP uvijek "bila na meti režima".

"Pokušavali su stalno, čak četiri puta i uspjeli, da nas iznutra podijele jer smo im oduvijek bili najozbiljnija prijetnja. Ispostavilo se da oni koji su pomagali DPS-u da oslabi SNP, nisu bili tu zbog ideje i programa SNP-a i ljubavi prema njoj, već samo i isključivo zbog ličnih interesa i interesa njihovih nalogodavaca. Zbog svih žrtava koje smo podnijeli zbog naše časne političke ideje, mi našu partiju ne smijemo prepustiti onima kojima je bavljenje politikom samo unosan biznis. Neki su napuštali SNP bez pružanja otpora. Mi to nećemo".

Dodaju da pozivaju na poštovanje Statuta partije i na jedinstvo svih onih koji idejno pripadaju SNP-u Crne Gore.

"Vjerujemo da je još uvijek moguće podići partiju čije su ideje svih ovih godina bile svetionik pravde i zaštitnik čojske Crne Gore. Naša je ljudska obaveza da očuvamo ideju koja nas je svih ovih godina vodila i kojoj smo zajedno sa članstvom posvetili mnogo emocija i truda, ne samo mi nego i naše porodice, zajedno sa armijom ponositih građana Crne Gore, koji su taj časni put slijedili", zaključuje se u saopštenju članova Glavnog odbora SNP.

Saopštenje su potpisali

 1. Šćekić Dragoslav, član GO SNP
 2. Bojović Anđela, član GO SNP
 3. Bućković Boris,član GO SNP
 4. Vešović Miro,član GO SNP
 5. Vučetić Savo,član GO
 6. Knežević Jasna,član GO SNP
 7. Đukić Dragomir,član GO SNP
 8. Kljajić Rade,član GO SNP
 9. Marković Danijela-Danka, član GO SNP
 10. Paunović Milosava-Mira,član GO SNP
 11. Radević Ivan,član GO SNP
 12. Stijović Mladen,član GO SNP
 13. Nišavić Radoslav-Rašo, član GO SNP
 14. Veličković Rosa,član GO SNP
 15. Nedović Dragoljub-Miško, član GO SNP
 16. Bošković Zoran,član GO SNP
 17. Kljajević Vidran,član GO SNP
 18. Vojinović Miomir,član GO SNP
 19. Đurović Danijela, član GO SNP
 20. Palikuća Savo,član GO SNP
 21. Babović Vesna,član GO SNP
 22. Samardžić Vesna,član GO SNP
 23. Bjeletić Vasilije,član GO SNP
 24. Ćetković Andrija,član GO SNP
 25. Milićević Predrag, GO SNP
 26. Stojanović Srđan, član GO SNP
 27. Mirović Dragana,član GO SNP
 28. Papić Spasoje, član GO SNP
 29. Mešter Dejan,član GO SNP
 30. Nikolić Ana,član GO SNP
 31. Simonović Vuksan,član GO SNP
 32. Babović Marica, član GO SNP
 33. Radinović Marija,član GO SNP
 34. Vujotić Željko,član GO SNP
 35. Drakić Danilo,član GO SNP
 36. Milićević Nikola,član GO SNP
 37. Dondić Violeta,član GO SNP
 38. Dragutin Bata Raičević, član GO SNP
 39. Tomić Zoran, član GO SNP
 40. Kankaraš Aleksa,član GO SNP
 41. Šćepanović-Kostić Dijana, GO SNP
 42. Eraković Miodrag,član GO SNP
 43. Peković Milanka,član GO SNP
 44. Perućica Marko, član GO SNP
 45. Šarančić Danko, član GO SNP
 46. Jović Dušan, član IO i GO SNP
 47. Vučetić Tanja,član GO SNP
 48. Đuro Milošević, član GO SNP
 49. Rovčanin Milija,član GO SNP
 50. Ivezić Ivana,član GO SNP
 51. Grdinić Lidija, član GO SNP
 52. Damjanović Aleksandar, poslanik SNP u Skupštini Crne Gore