DPS: Krapoviću, koliko je tvoj restoran zaradio opštinskog novca?

Pitali su Krapovića zašto na konferenciji za novinare nije rekao sugrađanima da sastanci sekretara Sekretarijata u budvanskoj lokalnoj upravi počinju sa: „Braćo i sestre, kumovi i ostala rodbino"
136 pregleda 0 komentar(a)
Stari grad Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Stari grad Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.06.2017. 08:38h

Budvanski DPS optužiio je gradonačelnika Budve Dragana Krapovića da je za pola godine njegovog upravljanja gradoma upravo on najviše profitirao, kao i njegovi prijatelji, kumovi...

Oni su podsjetili Krapovića da je "izbrisao lokalcije oko Staroga grada, ali zato postavio tendu ispod bedema nad terasom svoga restorana" i pozvali ga da otkrije koliko je opštinskog novca zaradio, "jer se u tom restoranu okupljaju rukovodioci opštine".

„Budva je grad svih nas i svako ko našoj Budvi da vjetar u jedra treba mu čestitati. Juče smo čuli šta je to Budva dobila promjenama i iznenađeni smo time što je nova vlast u prethodnom periodu više veslala a čini se ponekad i teško plivala. Od nove vlasti sugradjani su očekivali više, stoga ne možemo a da vam ne „čestitamo“ na prvih šest mjeseci „uspješnog“ vođenja Budve. Čestitamo na punom revanšizmu prema svima koji nisu vaše pristalice, na tome što još uvijek niste izašli iz VD stanja, na neslogu vaše nakaradne koalicije, na enormno visokim platama za koje nemate ni stručnosti ni znanja, čestitamo i na svim neispunjenim obećanjima koje ste dali sugrađanima tokom predizborne kampanje a čestitka ne bi bila kompletna kada ne bi smo rekli „bravo“ na brisanju privremennih lokacija i na ogromnoj tendi Vašeg restorana gospodine Krapoviću. Istina, odmah ste uspjeli da svojim funkcionerima povećate zarade za četrdeset odsto, pa je najveća u ovom trenutku hiljadu devet stotina pedeset sedam eura“, navodi se u reagovanju opštinskog odbora DPS.

Oni su pitali Krapovića zašto na konferenciji za novinare nije rekao sugrađanima da sastanci sekretara Sekretarijata u budvanskoj lokalnoj upravi počinju sa: „Braćo i sestre, kumovi i ostala rodbino“.

„Kažete kako ste zatekli haos i blokade kada ste došli na vlast-čista neistina. Podsjetićemo Vas gospodine Krapoviću da je na opštinskom računu u trenutku vašeg imenovanja bilo gotovo milion eura od čega ste sjutradan zaposlenima izmirili lične dohotke. Podsjetićemo Vas da je za vrijeme od godinu i četiri mjeseca koliko je bio na vlasti doc. dr Srdja Popović, vratio preko dvadeset miliona eura duga te da je veći broj ulica u Budvi asflatiran, otvoren Aqua park, i najvažnije, da je realizovan projekat spajanja dva bulevara Budva –Bečići, koji uzgred rečeno nijeste bili sposobni ni da osvijetlite iako je tender odavno već bio završen za taj posao. Dotakli ste se i reprezentacija, hoćete li gospodine Krapoviću biti ljubazni i reći sugrađanima koliko se opštinskog novca slilo u vaš restoran pošto je silom ili ne on postao mjesto okupljanja novog rukovodstva lokalne samouprave“, pitali su iz budvanskog DPS.

Oni su upitali Krapovića zašto sugrađanima nije rekao da je zbog neispunjavanja uslova zabranjen rad većini koje ste postavili za VD sekretare Sekretarijata u lokalnoj upravi.

„Da vas podsjetimo ako ste zaboravili, zabranjen je rad Božu Vaviću, Draganu Božoviću, Đordjiju Pribiloviću, Marku Markoviću, Nikoli Plamencu, Ninoslavu Kaluđeroviću, Tanji Kapisodi i Zdravku Pavloviću. Savjetujemo vam da počnete da se bavite ozbiljnim problemima koji muče našu Budvu jer ste jučerašnjim istupom samo potvrdili da još uvijek nijeste zreli da budete vlast. Za bolju Budvu, za novo sjutra potreban je vjetar koji ima snagu mladosti i iskustva naše partije a ne vašeg raskola“, zaključili su u budvanskom DPS.

Bonus video: