Demokrate: Građani Cetinja siti prevara koje im u kontinuitetu ispostavlja DPS

"Bajičani i mještani Humaca imaju probleme sa vodosnabdijevanjem"
13 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 21.06.2017. 11:16h

Nigdje kao na Cetnju, građani nisu siti prevara koje im u kontinuitetu ispostavlja vlast DPS, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Fabrika čokolade na Cetinju, kao i projekat žičare, postali su simbol lažnih obećanja u cijeloj Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, predsjednik te partije Aleksa Bečić i njen generalni sekretar, Boris Bogdanović, od juče su na Cetinju, gdje sa rukovodstvom cetinjskih Demokrata i mladim demokratama posjećuju cetinjska domaćinstva.

"Kampanja Demokrata na Cetinju počela je iz prigradskih naselja Bajice i Humci, na kojim područjima su volonteri Demokratske Crne Gore obišli 446 domaćinstava i zabilježili podršku 26,60% mještana. Bajičani imaju probleme sa vodosnabdijevanjem. Osim toga, ovo veliko, istorijom slavno, cetinjsko naselje nedovoljno je urbanizovano, mada ima potencijala za to. Na području Bajica nekada je radila škola koju je pohađao značajan broj djece, a danas ta škola već nije u funkciji jer se na teritoriji cijelog Cetinja smanjio broj djece koja se upisuju u prvi razred", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su poručili i da Bajicama nedostaju vrtić, zdravstvena ambulanta, kao i da mještani zbog svake sitnice moraju do centra grada, saobraćajniom koja nema trotoara cijelom dužinom.

"Dok aktuelna vlast na ovaj podatak gleda kao na puku statistiku jer su im ljudi ionako brojevi, u Demokratama mislimo da je ovo alarm za uzbunu i poziv da se pod hitno nešto preduzme. Iako je dominatna djelatnost u ovom dijelu Cetinja sušenje mesa, ne postoje nikakvi podsticaju za afirmaciju lokalnih mesnih proizvoda, već se meso koje se suši uvozi iz inostranstva", poručile su Demokrate.

Iz Demokratske Crne Gore kažu da su mještani Humaca takođe nezadovoljni načinom na koji je i na njihovom području riješen problem vodosnabdijevanja.

"Svakodnevno se sprovode restrikcije, a jedina stambena zgrada na ovom području se nalazi u katastrofalnom stanju. Mlađa populacija u Humcima požalila se na odsustvo prostora za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima, dok starija već tri godine čeka dom za penzionere, ali ni taj projekat nije uspjela da realizuje odlazeća vlast DPS-a. Ako se po jutru dan poznaje, Demokrate će i u kulturno-istorijskoj prijestonici Crne Gore ostvariti impresivan rezultat, što je veoma značajno za ovaj politički subjekt jer se pokazalo: ideja koja na Cetinju uspije da zaživi, zaživjeće i u cijeloj Crnoj Gori. Ideja "pobjeda, a ne podjela" nesumnjivo je zaživjela i u cetinjskim domaćinstvima", piše u saopštenju Demokrata.

Bonus video: