Bošković u Parizu o modernizaciji opreme VCG: Pažnja na helikoptere, radare, bespilotne letjelice...

"Sajam Le Burže, najznačajniji događaj u kalendaru civilne i vojne vazduhoplovne industrije, a otvorio ga je je francuski predsjednik Emanuel Makron"
3 komentar(a)
Predrag Bošković, Pariz, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, Pariz, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 19.06.2017. 14:09h

Ministar odbrane Predrag Bošković se tokom današnje posjete Svjetskom sajmu vazduhoplovstva "Le Burže" u Parizu susreo sa predstavnicima više izlagača, sa kojima je razgovarao o saradnji na polju modernizacije opreme Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane

"U fokusu pažnje bila je oprema za koju država namjenski i strateški opredjeljuje sredstva - helikopterima, radarima, bespilotnim letjelicama i drugim proizvodima vazduhoplovne industrije koji su neophodni za osavremenjavanje našeg Vazduhoplovstva i Vojske", saopšteno je iz Ministarsva odbrane.

"Svjetski sajam vazduhoplovstva, Le Burže po 52. put organizuje francusko Udruženje vazduhoplovnih industrija (GIFAS), a na njemu se izlažu na stotine kompanija iz više desetina zemalja. Sajam Le Burže, najznačajniji događaj u kalendaru civilne i vojne vazduhoplovne industrije, a otvorio ga je je francuski predsjednik Emanuel Makron", kazali su iz Ministarstva odbrane.

Bošković će od danas do srijede boraviti u zvaničnoj posjeti Francuskoj.

Kako je najavljeno iz Ministarstva odbrane, Bošković će tokom posjete Parizu razgovarati sa novoimenovanom ministarkom odbrane Francuske, Silvi Gular.

Saopšteno je da će tema razgovora biti unapređenje saradnje dvije države na polju odbrane, sada u svojstvu saveznica u okviru NATO.

Bonus video: