Krapović: DPS političkom korupcijom preko Džakovića želi da se domogne vlasti u Budvi

"Jasno smo detekotovali pristup DPS koji idu ka tome da se "prepakuje" vlast. To je apsolutno u domenu političke korupcije. To se već dešavalo u Budvi i DPS-u to ne bi bilo prvi put"
245 pregleda 13 komentar(a)
Stevan Džaković, Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Stevan Džaković, Dragan Krapović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.06.2018. 13:25h

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović tvrdi da Demokratska partija socijalista (DPS) političkom korupcijom želi preko nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da "prepakuje" skupštinsku većinu i domogne se mimo izbora vlasti u Budvi.

Prvi čovjek Budve je kazao da "neće dozvoliti da se vrši prekrajanje izborne volje građana koji su na lokalnim izborima glasali protiv organizovane kriminalne grupe".

"Jasno smo detekotovali pristup DPS koji idu ka tome da se "prepakuje" vlast. To je apsolutno u domenu političke korupcije. To se već dešavalo u Budvi i DPS-u to ne bi bilo prvi put. Postoje inicijative prema gospodinu Džakoviću, mi pratimo situaciju, čime će to rezultirati. Ne vjerujem da bi bilo ko iz postojeće većine u vladajućoj koalciji imao dovoljno hrabrosti da tako nešto uradi i omogući DPS da dođe na vlast. Ostaje da se vidi koji će stav biti Džakovića. Po nekim našim saznanjima, zamisao DPS je da se da li kroz podršku manjiske vlasti ili u drugom obliku, uz podršku Džakovića, instalira neka druga vlast", naglaiso je Krapović.

Takva vlast, dodaje, bila bi "osjetljivija" prema finanijskim, političkim, biznis i svim drugim interesima formalnih i neformalnih cenatar moći DPS-a.

Zbog bojkota Džakovića, lokalni parlamenta nije zasijedao punih pet mjeseci.

"Već duže vrijeme nemam komunikaciju sa gospodinom Džakovićem, zbog onoga što je radio u prethodnom periodu. Nisu veliki izgledi da se održi sjednica Skupštine opštine, ukoliko od opozcionih partija ili pojedinaca ne revidira svoj stav i odluči da kvorum. Krajem mjeseca ističe šestomjesečni period u kome je propisano da se sjednica mora održati. Vjerujem da će nakon toga uslijediti jedno upozorenje Vlade, obzirom da je u pitanju Ministarstvo javne uprave, oni će biti jako ažurni. U skorijoj prošlosti se dešavalo da u nekim drugim gradovima nema sjednice i po deset mjeseci, pa su ta upozorenja izostala. Sigurno to neće biti slučaj sa Budvom", kazao je Krapović.

Kada budu dobili prvo upozorenje, Krapović navodi da će vidjeti šta dalje.

"Džaković ima naš jasan stav, koji smo eksponirali. On je svojim neodgovornim odnosom prema građanima koji su mu dali mandat, nanio veliku štetu i njima i Opštini Budva i sam sebe diskvalifikovao kao nepoželjnog člana vladajuće koalicije. Ima naš stav da vrati mandat listi kojoj je uzeo, odnosno Demokratskom frontu, kako bi ova koalicij u punom kapacitetu nastvila da vrši vlast četiri godine. Ukoliko to ne bude slučaj, mi svakko nećemo dozvoliti da se uvodi prinudna uprava, ne bojimo se ni izbora , smatramo da ono što smo radili građani jasno vide. Smatramo da partije koje su na vlasti mogu dobiti samo veću podršku", ubijeđen je Krapović.

Krapović je kazao da izbori nijesu cilj, već da se završi četvorogodišnji mandat na zadovoljstvo građana.

"Lično sma prije za to da se raspišu izbori, nego da se u Budvi uvede prinudna uprava", zaključio je Krapović.

Bonus video: