Radonjić: Neka Kovačević i Stijepović podnesu ostavke

Reakcije Kovačević i Stijepovića osnažile potrebu da SDT sve preduzme da slučaj „Penzionerska zgrada“ dobije sudski epilog
6 komentar(a)
Goran Radonjić, Foto: Demos
Goran Radonjić, Foto: Demos
Ažurirano: 15.06.2017. 18:58h

Poslanik Demosa Goran Radonjić izjavio je da je dužnost bivše ministarke rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević i gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića da podnesu ostavke zbog „javno iznijeli neistine“.

„Ionako slab kredibilitet njihovim posljednjim javnim nastupima nepovratno je narušen i nihova je dužnost da bez odlaganja podnesu ostavke na javne fukcije koje obavljaju“, smatra Radonjić .

On je ocijenio da su potrebu da Specijalno državno tužilaštvo preduzme sve što je neophodno kako bi slučaj „Penzionerska zgrada“ dobio sudski epilog, osnažile reakcije Kovačevićeve i Stijepovića.

„Očekivano, niti jedna od činjenica koje smo saopštili nije osporena. Naprotiv, samo su potvrđene naše sumnje“, saopštio je Radonjić .

On u saopštenju za javnost navodi da je Kovačevićeva izjavila da se gradilo 100 stanova u „Penzionerskoj zgadi“, dok Radonjić ističe da se u listu nepokretnosti koji je dostupan javnosti, „vidi da u „Penzionerskoj zgradi“ ima 106 stanova“.

„Osim te javne neistine, bivša ministarka potvrdila je da je Ministarstvo na čijem je čelu bila doniralo novac za gradnju sporne zgrade, a radi se, podsjetimo, o 620.000 evra. Pritom je dodala da nije bila obaveza Ministarstva da kontroliše trošenje tog novca, što je zapanjujuća neodgovornost prema trošenju novca iz budžeta“, kazao je Radonjić , ocjenjujući da je „neviđen skandal“ dati novac građana, a ne osigurati da se on utroši na jasan i zakonit način.

Radonjić smatra da je Stijepović, izjavom da je Glavni grad učestvovao u izgradnji zgrade tako što je oslukom Skupštine opredijeljeno zemljište, te da je pored toga, sa Kovačevićevom i Udruženjem penzionera, učestvovao na svečanom početku izgradnje, sakrio istinu.

„Time je sadašnji gradonačelnik sakrio da je ista grupa učestvovala i u podjeli ključev nakon izgradnje i da je Glavni grad oslobodio investitora plaćanja komunalija. Najvažnije, gradonačelnik je sakrio da je Skupština Podgorice 28. februara ove godine, i to na njegov predlog, usvojila odluku da se, godinu dana nakon što je zgrada useljena, Udruženju penzionera donira 139.000 evra", navodi Radonjić u saopštenju.

Odbor Glavnog grada Demosa, čiji je predsjednik Radonjić , podnio je prošle nedelje SDT-u krivičnu prijavu protiv Stijepovića, Kovačevićeve, kao i protiv vršioca družnosti predsjednika Udruženja penzionera Ilije Stanišića i sekretara Udruženja Puniše Stanišića. Iz Demosa sumnjaju na više organizovanih krivičnih djela, kojim je učinjena materijalna šteta za budžet Crne Gore, Glavnog grada i Udruženja penzionera i pribavljena protivpravna imovinska korist.

Bonus video: