Vujanović i Amfilohije prisustvovali prijemu povodom Dana Rusije

"U pozdravnom govoru Ambasador Rusije u Crnoj Gori Sergej Gricaj skrenuo je pažnju gostiju na istorijski značaj ovog praznika za Rusiju"
72 pregleda 8 komentar(a)
Sergej Gricaj, Filip Vujanović, Foto: Ambasada Rusije
Sergej Gricaj, Filip Vujanović, Foto: Ambasada Rusije
Ažurirano: 14.06.2017. 10:06h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije prisustvovali su prekjuče u Ambasadi Rusije u Crnoj Gori tradicionalnom svečanom prijemu povodom državnog praznika Ruske Federacije – Dana Rusije.

U saopštenju Ruske ambasade se navodi da su događaju prisustvovali i visoki predstavnici ministarstava, predsjednici crnogorskih opština, lideri političkih stranaka, šefovi i saradnici akreditovanih u Crnoj Gori diplomatskih misija, istaknuti funkcioneri, predstavnici naučnih, kulturnih i poslovnih krugova, sunarodnici i drugi.

"U pozdravnom govoru Ambasador Rusije u Crnoj Gori Sergej Gricaj skrenuo je pažnju gostiju na istorijski značaj ovog praznika za Rusiju, na izazove sadašnjosti, sa kojima se suočava Rusija, a i Evropa u cijelini, uključujući u kontekstu podrške stabilnosti i bezbjednosti na kontinentu težnju Rusije prema uspostavljanju dijaloga na osnovu uzajamno korisne saradnje. On je naglasio neophodnost ujedinjavanja napora u suzbijanju savremenih izazova i pretnji, regulisanju sukoba. Na kraju svog govora Gricaj je ukratko ocijenio stanje bilateralnih rusko-crnogorskih odnosa", navodi se u saopštenju Ambasade Rusije u Crnoj Gori.

Bonus video: