DPS: Jedina "oluja" u CG je djelovanje DF, prerasli su u političko krilo Sedmog bataljona

"Na sreću, njihova "oluja" je bila kratkog daha i bez ikakvih efekata, samo je podigla prašinu kojom ova skupina pokušava da prikrije svoja nedjela prema građanima i državi"
16 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 13.06.2017. 15:54h

Jedina "oluja" koja se dogodila i koja će se ikad dogoditi u Crnoj Gori je političko djelovanje Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Milana Kneževića, Milutina Đukanovića, Branka Radulovića, Predraga Bulatovića i ostalih čelnika Demokratskog fronta (DF), saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz te partije su reagovali povodom današnje izjave funkcioner DF Andrije Mandića koji je ranije danas kazao da je postojao plan "sličan akciji "Oluja", "da se Srbi potrpaju u kamione i traktore i protjeraju iz Crne Gore".

"Na sreću, njihova "oluja" je bila kratkog daha i bez ikakvih efekata, samo je podigla prašinu kojom ova skupina pokušava da prikrije svoja nedjela prema građanima i državi. Prijetnje građanskim ratom, sukobima i uvrede koje su juče u Skupštini Crne Gore izgovorili lideri DF-a, nijesu ništa drugo do pokušaj demonstracije sile uzrokovan strahom od suočavanja sa odgovornošću. To je bila oluja primitivizma, siledžijstva, bahatosti i nemorala, kojom su Knežević, Đukanović, Mandić, Bulatović, Medojević, Radulović i ostali pokazali da su potpuno pogubili vezu sa realnošću", kazali su iz DPS.

Iz DPS su dodali da je čitava politika DF siledžijska, a da tako i lideri tog političkog saveza misle da se siledžijstvom i primitivizmom mogu zaštititi od odgovornosti za sve što su činili ili planirali da učine.

"O njihovom "junaštvu" najbolje govori činjenica da su oni danas politički nasljednici ponašanja i djelovanja zloglasnog Sedmog bataljona, čije su pripadnike ranije uvodili u Skupštinu kao "specijalne savjetnike". Juče je DF i zvanično, od poslaničke grupe kojoj bi Skupština trebalo da bude radno mjesto, prerastao u političko krilo Sedmog bataljona, koje već godinama koristi skupštinsku blagajnu kao izvor finansiranja, bez dana rada u toj instituciji", kazali su iz DPS.

Iz te partije su rekli i da će DF ostati upamćen kao najveće posrnuće i crna mrlja na obrazu crnogorskog parlamentarizma i na obrazu crnogorske opozicije.

"Nema te medijske ni političke manipulacije kojom bi mogli izbrisati iz biografija svoje pravo lice koje su juče pokazali crnogorskoj i međunarodnoj javnosti prijetnjama i uvredama svojim kolegama i odsutnim ljudima. Oni su juče potpisali sami sebi najsramniju političku presudu, do sada nepoznatu u crnogorskoj političkoj istoriji. Davno je rečeno da niko čovjeka ne može nagrditi kao on sam sebe. Kao da je na DF-ovce mislio onaj koji je to smislilo. Današnje priviđanje "oluje" samo je potvrda njihovog i političkog i ljudskog sunovrata", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: