Đukanović Đačiću ne prašta dug

Partija Mila Đukanovića traži 42.000 eura, po osnovu naknade koja se isplaćuje za rad stranki. U ostalim partijama kažu da će sačekati ishod tužbe DPS-a...
71 pregleda 6 komentar(a)
Milo Đukanović, Mirko Đačić, Foto: Arhiva Vijesti
Milo Đukanović, Mirko Đačić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.06.2017. 17:13h

Sutkinja Osnovnog suda Sanja Aničić 7. jula će donijeti presudu u sporu koji DPS vodi protiv Opštine Pljevlja u kojoj je vlast, zbog neizmerenja duga za rad političkih partija.

DPS je jedina politička partija u Pljevljima koja tužbom pokušava da naplati potraživanja od Opštine Pljevlja na čijem je čelu Mirko Đačić (DPS).

Sutkinja je odbila predlog advokata DPS-a Aleksandra Đurišića da se uradi vještačenje kako bi se utvrdio stvaran dug Opštine Pljevlja, s obzirom da je u međuvremenu došlo do isplata manje sume novca, pa lokalna uprava navodno duguje DPS-u oko 38.000 eura.

Đurišić je kazao da je dug 31. decembra 2015. godine iznosio 42.000 i da je riječ o dugovanjima iz 2014. i 2015.

Zastupnica Opštine Pljevlja Negica Manojlović tražila da se sud oglasi nenadležnim, istakavši da je dug prema DPS-u u međuvremenu smanjen.

U maju prošle godine u Opštinu Pljevlja stigao je nalog sudskog izvršitelja Miloša Drobnjaka koga je angažovao DPS Podgorica, da prinudnim putem naplati njihova potraživanja. Nakon što je Opština uložila žalbu osporavajući nadležnost sudskog izvršitelja za naplatu duga, spor je pokrenut kod Osnovnog suda u Pljevljima.

DPS čiji je predsjednik Milo Đukanović traži od Opštine i Đačića da im isplati 42.000 eura, po osnovu naknade koja se isplaćuje za rad političkim partijama zastupljenim u pljevaljskom parlamentu. Đačiću je tada njegova partija ostavila rok od osam dana da izmiri dug, prije nego što prinudnim putem naplate potraživanja.

DPS je riješio da naplati potraživanja u trenutku kada se lokalna uprava u Pljevljima nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima zbog duga od oko 17 miliona eura.

Iako Opština Pljevlja i ostalim parlamentarnim partijama duguje novac, nijedna nije posegla za prinudnom naplatom.

U tim partijama su kazali da će, zavisno od ishoda tužbe DPS-a, odlučiti da li će i oni sudskim putem naplatiti potraživanja.

Bonus video: