Brajović i Han: Skupština mora biti ključno mjesto političkog dijaloga

"Crna Gora je potpuno posvećena radu na članstvu u Evropskoj uniji, čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala sljedeća članica", istakao je Brajović
3 komentar(a)
Johanes Han, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Johanes Han, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 09.06.2017. 11:13h

Skupština mora biti ključno mjesto političkog dijaloga kao centralno mjesto demokratskog odlučivanja jer je interesu svih unaprijeđenje života građana i društva u cjelini, konstatovali su predsjednik Parlamenta Ivan Brajović i evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han.

Iz Brajovićevog kabineta saopšteno je da su sagovornici razgovarali o ukupnom procesu reformi, političkoj i ekonomskoj situaciji i dinamici evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore, koji je od izuzetnog značaja za stabilnost Zapadnog Balkana.

Navodi se da je Brajović rekao da je uvjeren da će se, i pored svih nacionalnih turbulencija i izazova sa kojim se suočava Evropska unija, visoko na njenoj agendi zadržati politika proširenja, koja je važna za kredibilitet Unije i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.

"Crna Gora je potpuno posvećena radu na članstvu u Evropskoj uniji, čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i postala sljedeća članica", istakao je Brajović.

On je ukazao da na to obavezuju i posljednja istraživanja javnog mnjenja koja pokazuju da bi 76 odsto crnogorskih građana glasalo za pristupanje Uniji.

"Članstvo u NATO je naš vjetar u leđa i Crna Gora je potpuno spremna da preuzme odgovornosti nove članice i nastavi još kvalitetnijim i snažnijim tempom ka Evropskoj uniji", poručio je Brajović.

Bonus video: