Demokrate: DPS se ne ustručava od zloupotrebe lošeg položaja mještana Polja i Podbišća

"U katastrofalnom položaju su i poljoprivrednici i stočari sa ovih podnebalja koji prije bilo kakvog podsticaja za svoju proizvodnju moraju zatražiti i dobiti povoljnu procjenu svoje pripadnosti DPS"
3 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Mojkovac, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Mojkovac, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 09.06.2017. 10:34h

Za mještane Polja i Podbišća u Mojkovcu nezaposlenost je problem broj jedan, uprkos podsticajima koje zamišljenim investitorima daje aktuelna vlast na čelu sa DPS kroz takozvane biznis zone, u sklopu kojih je predviđeno da se metar kvadratni zemljišta daje za mizernu cijenu od svega pet centi, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz te partije, trećeg dana kampanje u Mojkovcu, mojkovačka domaćinstva ponovo su obilazili predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, generalni sekretar, Boris Bogdanović, rukovodstvo Inicijativnog odbora Demokrata Mojkovca, kao i aktivisti Demokratske Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da su obišli područja Polja i Podbišća i u ova dva mjesta zabilježili podršku od 24,63% na uzorku od 379 obiđenih domaćinstava.

"Problem Polja su i česta plavljenja ovog naselja, a vlast nikako da riješi ni taj gorući problem, a kamo li da pronađe investitore za ovo područje. U katastrofalnom položaju su i poljoprivrednici i stočari sa ovih podneblja koji prije bilo kakvog podsticaja za svoju proizvodnju moraju zatražiti i dobiti povoljnu procjenu svoje pripadnosti Demokratskoj partiji socijalista čiji se funkcioneri ne ustručavaju od zloupotrebe lošeg socio-ekonomskog položaja mještana ovih naselja kako bi očuvali političku nadmoć koju su na ovom području posjedovali, sve do pojave Demokrata", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Oni tvrde da je sada situacija u ovim naseljima značajno izmijenjena.

"Toga su svjesni i u DPS, zbog čega su funkcioneri ove partije porijeklom iz Mojkovca ovih dana počeli grozničavo da se prisjećaju da tamo negdje ima neki grad po imenu Mojkovac i da u njemu imaju rodbinu, prijatelje i komšije koje su malčice pozaboravljali i pozapostavljali tokom prethodnog četvorogodišnjeg perioda. Podbišćani su se požalili i na nedovoljnu iskorišćenost povoljnog geografskog položaja njihovog sela u dolini Tare. Kada bi, ističu, bilo koja druga država imala suzu Evrope u svojoj geografiji, ona naprosto ne bi mogla da se odbrani od turista sa svih strana svijeta, a to je ovdje neiskorišćeno, makar što se tiče Podbišćana i Mojkovčana. Stoga, nema nikakve sumnje da će ovakav odnos Demokratske partije socijalista prema ovom gradu na predstojećim lokalnim izborima znati da kazne mještani i ovih dijelova Mojkovca na kojima se DPS dosad osjećao najsigurnije", rekli su iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: