Knežević: Ostaje nam da pitamo Markovića na koliko smo osuđeni

„Premijer 24. maja potvrđuje optužnicu, a Viši sud šturim i sramotnim saopštenjem obavještava javnost, jer ispada da su dugo vijećali“, naveo je Knežević, dodajući da nemaju dilemu da se u Osnovnom i Višem sudu plaše glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića
39 komentar(a)
Emilo Labudović, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Foto: Zoran Đurić
Emilo Labudović, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.06.2017. 17:19h

Potvrđivanje optužnice protiv lidera i vozača Demokratskog fronta (DF) predstavlja montiran slučaj i politički progon tog saveza, saopšteno je iz DF-a.

Vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu koje je Specijalno tužilaštvo podnijelo protiv 14 osoba zbog planiranje terorističkih napada na dan parlamentarnih izbora prošle godine.

Među njima su i trojica crnogorskih državljana – lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a.

Knežević je kazao da je premijer Duško Marković, sa Milom Đukanovićem, donio odluku da se optužnica prihvati.

„Sada nam ostaje da pitamo Markovića na koliko smo osuđeni, jer je svakom u Crnoj Gori jasno da se radi o političkoj optužnici i politički montiranom procesu“, rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

U DF-u, prema riječima Kneževića, nemaju nikakvu dilemu da je ovakvo pravosuđe isprepadano, korumprirano i potpunosti zavisno od odluka prve familije i Markovića.

„Premijer 24. maja potvrđuje optužnicu, a Viši sud šturim i sramotnim saopštenjem obavještava javnost, jer ispada da su dugo vijećali“, naveo je Knežević, dodajući da nemaju dilemu da se u Osnovnom i Višem sudu plaše glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića.

"Oni su odlučili da mene i kolegu Mandića prinesu na oltar NATO integracija", rekao je Knežević.

Nebojša Medojević je ocijenio da je ovo politički montiran slučaj i politički progon najjače grupacije.

Medojević je naveo da DF smeta, jer, kako je kazao, neko hoće da ukrade njihovu ideologiju. „Zato je smetao i Liberalni savez“.

Kako je kazao, bez DF-a se ne može riješiti politička kriza u Crnoj Gori.

„Kolege iz opozicije, bez obzira na to što ne pokazuju solidarnost zbog progona DF-a, ne smiju da prihvate nikakvu ponudu, makar ona dolazila iz Sjedinjenih Američkih Država, ako to ponudu ne prihvati DF“, saopštio je Medojević.

On je ocijenio da Crna Gora ulazi u zonu masovnog siromaštva, korupcije i kriminala.

„Sve što je DF govorio je tačno - Crna Gora je pred bankrotom, ukinute su nadoknade majkama, povećan je porez na dodatu vrijednost, doći će do poskupljenja osnovnih životnih namirnica, kao i struje i vode“, smatra Medojević.

Emilo Labudović je naveo da Marković nastavlja nemoguću misiju Đukanovića da zaustavi DF da konačno demokratizuje i oslobodi Crnu Goru.

Prema njegovim riječima, svi napori ove vlasti, koja se krije "ispod NATO kišobrana i zavlači pod NATOtepih svu bijedu i sirotinju u Crnoj Gori", uzaludni su pokušaji da se produži njihova vladavina.

„Vrijeme pravde mora i konačno dolazi, a kad pravda stigne u Crnu Goru, njima i njima sličnima, slugama režima, će ovdje biti ovdje poprilično tijesno“, saopštio je Labudović.

On je poručio da se DF u svojoj misiji neće i ne može zaustaviti.

„Ne samo što ne mogu da uplaše Andriju Mandića, Kneževića i Medojevića i naše ključne funkcionere i aktivnosti, oni ne mogu da zaplaše narod Crne Gore“, zaključio je Labudović.

Bonus video: