Grbavčević: Nećemo pristati na nedovoljnu zastupljenost žena u javnom i političkom životu

Grbavčević je rekla i da će se Forum žena GP URA zalagati za političko-emancipatorsku, a po zakonima prirode datu ulogu žene što se može izvesti ekonomskim osnaživanjem žene
284 pregleda 0 komentar(a)
Zdenka Grbavčević, Foto: Građanski pokret URA
Zdenka Grbavčević, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 07.06.2017. 14:36h

Forum žena Građanskog pokreta URA svoju ulogu prepoznaje u stvaranju modernog političkog sistema i prihvatljivog za sve građanke i građane Crne Gore, sistema suštinskih civilizacijskih vrijednosti uz imperativno poštovanje pravne države, koja se voli, a ne upotrebljava ili zloupotrebljava, shodno vlastitim interesima pojedinaca i grupa koji zatiru svaku nadu i perspektivu građanima Crne Gore, saopštile je danas Zdenka Grbavčević, predsjednica Foruma žena Građanskog pokreta URA.

Ona je dodala i da će se taj stranački organ GP URA zalagati za političko-emancipatorsku, a po zakonima prirode datu ulogu žene što se može izvesti ekonomskim osnaživanjem žene.

"Forum žena neće pristajati na senzitivnost i ženi kao kvoti nedovoljno zastupljenoj u javnom i političkom životu Crne Gore, već ženi koja je izvorište života", kazala je Grbavčević.

Ona je naglasila da je "pred nama vrijeme turbulentnih političkih i društvenih procesa za koje moramo biti spremni, te da GP URA zahtijeva odgovornost da bi se uspješno upravljalo našom i budućnošću svih građanki i građana Crne Gore bez izuzetka.

"Našem društvu je nasušno potrebna dekontaminacija od prohibicionih procesa u političkoj pragmatici, koji imaju nesagledive posljedice. U tom smislu imperativ svih naših imperativa mora biti humanizacija sveukupnih temeljnih postulata građanske države – države socijalne pravde svih njenih građana i građanski ponosnih pred sobom u mjeri dostojnoj samopoštovanje i poštovanja. Sve ovo neće biti moguće ukoliko u fokusu državne politike i svih činilaca te politike ne bude konačno utemeljena svjest i ideja demokratske i države istinske socijalne pravde, sa nezamenljivom ulogom žene, odnosno njenog postojanosti i bitisanja", zaključila je Grbavčević.

Bonus video: