Jokić Janoviću: Pitajte Mila za koga je navijao, moja fotografija s Aleksom neće nikada završiti u Spužu

"Što se tiče fotografisanja, nemajte straha, nećemo se fotografisati zajedno"
181 pregleda 46 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate Crne Gore
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 06.06.2017. 16:29h

Ministre, znajte da bi mi uvijek bilo zadovoljstvo da se sretnem sa Nikolom Janovićem, kapitenom crnogorske vaterpolo reprezentacije, za čiji sam, da ponovim, svaki potez navijao, ali za Nikolu Janovića, aktivistu DPS-a i ministra u Vladi Duška Markovića, koji se usudio u politička saopštenja uvoditi djecu, imam drugačiji odgovor, saopštio je danas Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor.

Jokić je reagovao na saopštenje ministra sporta u Vladi Crne Gore Nikole Janovića koji je ranije poručio Jokiću da ako se ikada slikaju ta fotografija "neće kao "Naš Aleksa" završiti na autobusu."

Jokić je dodao da se Janović u posljednjem saopštenju nije uspio zadržati na nivou koji bi dolikovao osobi koja trenutno obavlja javnu funkciju, kao i da to saopštenje obiluje pokušajima doskočica.

"Ministre, odlično je što vodite evidenciju o vremenu koje je potrebno da odgovorim na Vaša politikantska saopštenja. Nakon prvog Vašeg reagovanja trebalo mi je tri dana da uvjerim sebe da ste se pogrešno izrazili kada ste pomenuli djecu baveći se politikom. Sada kada ste opet sve ponovili, nije mi trebalo vrijeme, jer Vas od Vas samog zaštiti ne mogu. Ipak, trebalo mi je vremena da shvatim kako je neko za šest mjeseci u Vladi i nekoliko godina u DPS-u uspio da se iz 2017. godine prebaci u 1948. godinu. I to Vi, ministre, čovjek koji je vidio svijeta. Tražite od mene uvjerenje o tome za koju reprezentaciju navijam. Nije to teško utvrditi ministre, pitajte svoje sugrađane, oni će Vam sve reći. Prije toga, okrenite se oko sebe, pa onda upitajte Vašeg Mila za koga je on navijao? Kad Vas je uvjerio za koga navija, onda kada je prekrajao granice, mrzio šah, ili danas kada misli da je država on i njegova klika? Ministre Janoviću, nema spasa onima koji su promijenili svaku moguću kapicu dok su malo po malo, 27 godina, davili sopstvene građane. Dok je Milo, kojeg podržavate i veličate i kojem danas služite kao prigodna i poželjna fasada, mijenjao kapice, trošio ljudske živote i igrao se sudbinama naroda, ja sam pohađao osnovnu školu", istakao je Jokić.

On je poručio Janoviću da u kabinetu nem savjetnika.

"Vama toplo preporučujem da Vaše promijenite, jer nisu baš vični peru, a i podaci im nisu najtačniji. Takođe, neka Vas neko drugi posavjetuje ko treba da ubrza radove na bazenu, pa ćete vidjeti kakve autogolove sami sebi zabijate, ministre. Vlada u kojoj sjedite, a ne lokalna samouprava. Istina je da imam prijatelje koji su godinama u upravljačkim strukturama Kluba. Lojalnost Klubu ministre, to je osobina ljudi na koje ciljate. Zato se mi ne razumijemo, jer očigledno se krećemo u drugačijim krugovima. Kad smo kod toga, jeste li pitali kolege ministre ko je odgovoran što je Vašem gradu ugrožen status na UNESCO listi? Jeste li pitali Vašeg šefa zašto je išao na otvaranje objekata u Vašem gradu koji ne rade po zakonu i koji devastiraju zaliv u kojem ste se rodili? Zainteresovaste li se, ministre, oko toga kako preko noći nestade KotorArt-a? Je li Vam Kotor uopšte pao na pamet? Ne sjekirajte se ministre, uvijek sam umio da procijenim koliki mi je guber i da se taman toliko pružim. Kada sam skakao u bazen znao sam da sam loš u tome, pa nisam ni pokušavao dalje. Vama ministre očigledno treba neko da kaže da se vratite u bazen, jer ste u politici baš kao i ja u bazenu. Loš i nikakav", rekao je Jokić.

On je takođe rekao Janoviću da nema te vratolomije koja će opravdati što je kao proslavljeni sportista stao rame uz rame sa šefovima i članovima organizovanih kriminalnih grupa.

"Oni su mislili da ćete vi na taj način oprati njih, ali ministre, jedino što se desilo je da su oni Vas uprljali. Na to ste sami pristali i sada sami snosite posledice svojih odluka. Bistar pogled je posljedica čistih namjera i intelektualne kondicije, ministre, ali teško možete to znati kada hodate kroz magle DPS-a. U bazen ću skočiti kad bude renoviran, a Vi razmislite kako da isplivate iz bare u koju ste upali. Zapitajte se da li je to što vi nazivate patriotizmom skup interesa nekorisnih ljudi, pa se možda na kraju i Vaš pogled razbristi. Što se tiče fotografisanja, nemajte straha, nećemo se fotografisati zajedno. Moja fotografija sa Aleksom možda i završi na autobusu, ali zapamtite neće nikada završiti u Spužu. Vi razmislite kada se budete slikali sa partijskim kolegama, jesu li na putu za Spuž, na povratku iz Spuža ili samo svjedoci saradnici", kazao je Jokić.

Predsjednik Opštine Kotor je Janoviću postavio i pitanje: "Je li Vas Sveto uvijerio za koga navija kad ste ušli u DPS i jeste li ga pitali nije li se što promijenilo po tom pitanju proteklih nekoliko mjeseci?"

"Ministre, što bi u Kotoru rekli, s ovom dosta. Više Vam neću odgovarati. Svako neka radi svoj posao, a kako ga radimo neka narod cijeni. Mi od toga ne bježimo", zaključio je Jokić.

Bonus video: