Zaev čestitao Crnoj Gori prijem u NATO

Prema Zaevu, NATO je savez demokratije i građani Makedonije, kao građani Crne Gore i cijelog regiona, treba da budu dio civilizovanog svijeta koji donosi stabilnost i bezbjednost
3 komentar(a)
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Zoran Zaev, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2017. 12:54h

Makedonski premijer Zoran Zaev čestitao je crnogorskom kolegi Dušku Markoviću i građanima prijem u NATO savez, prenosi Tanjug.

Zaev je konstatovao da pristupanje Crne Gore dokazuje da vrata Alijanse ostaju otvorena i da će motivisati makedonsku vladu na ispunjavanje demokratskih standarda i modernizaciju vojske na putu ka NATO.

"Primjer Crne Gore potvrđuje da ako postoji politička volja i visok nivo građanske svijesti o značaju procesa reforme, onda će ona biti realizovana potrebnom dinamikom i otvoriće perspektivu drugim zemljama", naveo je Zaev u čestitci.

Prema Zaevu, NATO je savez demokratije i građani Makedonije, kao građani Crne Gore i cijelog regiona, treba da budu dio civilizovanog svijeta koji donosi stabilnost i bezbjednost.

Zaev je napomenuo da se smatra da je Makedonija ispunila sve kriterijume NATO još 2008. godine, ali da je njeno članstvo blokirano grčkim vetom zbog imena države, prenijeli su makedonski mediji.

Bonus video: