Mijović: Biću u službi naroda, opoziciona scena je razjedinjena, rascjepkana i neefikasna

„Kao što je i ogroman broj građana primijetio i osjeća na sopstvenoj koži, više je nego očigledna potpuna nezainteresovanost kako partija na vlasti, tako i opozicionih partija da se okrenu konkretnom rješavanju egzistecijalnih pitanja građana“, rekao je Mijović
71 pregleda 9 komentar(a)
Saša Mijović, Foto: NVO 4 Life
Saša Mijović, Foto: NVO 4 Life
Ažurirano: 27.04.2018. 13:30h

Izvršni direktor nevladine organizacije 4Life Saša Mijović, koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Podgorice, kazao je da očekuje podršku svih građana Glavnog grada koje, kako je rekao, ne interesuje visoka politika, već koji žele da osjete neke dobrobiti.

On je kazao da je u toku prikupljanje potpisa i da vjeruje da će do 1. maja predati listu i započeti kampanju.

"Prepoznat sam kao borac i osoba koja na putu do zacrtanog cilja nikad ne odustaje. Svjestan sam u šta ulazim, ali se neću povući i biću u službi naroda", rekao je Mijović agenciji MINA.

On je kazao da je kroz rad u NVO sektoru imao priliku da upozna puno političara iz vlasti i opozicije, da vidi i čuje kako razmišljaju i funkcionišu.

„Kao što je i ogroman broj građana primijetio i osjeća na sopstvenoj koži, više je nego očigledna potpuna nezainteresovanost kako partija na vlasti, tako i opozicionih partija da se okrenu konkretnom rješavanju egzistecijalnih pitanja građana“, rekao je Mijović.

Prema njegovim riječima, vlast ne prepoznaje i nema sluha za njihove probleme i potrebe i ogroman broj građana je razočaran i nezadovoljan rezultatima njihovog rada.

„Privilegovani pojedinci koji su se obogatili preko noći, a narod zna ko su, niti vole niti poštuju svoju državu. Država se ne voli tako što se maše zastavama i ugrožavaju prava radnika i tako što ćete uništiti srednji sloj društva i bogatiti se preko njihovih leđa. To nije ljubav prema gradu i državi, to je licemjerstvo zarad ličnih interesa“, rekao je Mijović.

On je istakao da je razočaran i nezadovoljan učincima opozicije u borbi za bolju i pravedniju državu.

„Opoziciona scena je razjedinjena, rascjepkana i neefikasna i na ovaj način je nemoguće da doprinesu stvaranju promjena“, ocijenio je Mijović.

Opozicionim partijama i njihovim liderima, kako tvrdi, preči su i važniji lični i uskopartijski, nego opšti i interesi građana, „koji su kako za njih tako i za ove na vlasti samo brojke koje pretvaraju u mandate“.

„U takvim okolnostima ne vidim da kompletna politička ponuda u Crnoj Gori može napraviti poboljšanje i promjenu koju će narod osjetiti“, naglasio je Mijović.

On je rekao da crnogorske građana opterećuju preskupi računi za struju, vodu, komunalije, naplata proglašenih 700 miliona EUR nenaplativih poreskih dugova, uklanjanje raznih nameta građanima koji ih dovode do ivice gladi, loša bezbjedonosna situacija.

Kako dodao, problemi su i nesigurnost, propadanje mladih generacija i njihovih porodica zbog zloupotrebe droga, rješavanje pitanja diskriminisanih i marginalizovanih grupa,nedostatak neophodnih infrastrukturnih projekata, stvaranje povoljne klime za investitore i političko zapošljavanje.

Mijović je kazao da će rješavanje ovih pitanja biti u fokusu djelovanja građanske liste kojoj pripada.

„Da je ovo sređena država, gdje smo svi jednaki pred zakonom i da je država socijalne pravde i svega gore navedenog, ja se ne bih kandidovao već bih nastavio da se bavim svojim poslom u kojem sam uspješan i ne bih ulazio u politiku“, istakao je on.

Mijović je naveo da je svaki četvrti na njegovoj listi muškarac. „Što znači da je na listi neuporedivo veći broj žena nego muškaraca“.

On je kazao da očekuje podršku svih građana Podgorice koje ne interesuje visoka politika, već koji žele da osjete neke dobrobiti za sebe i svoju porodicu, i da u dijelu ekspertiza iz raznih oblasti naravno očekuje i ima podršku kolega iz civilnog sektora.

Mijović je rekao da očekuje da građani na lokalnim izborima izađu da glasaju slobodno i bez straha.

„Da vjeruju u sebe i da glasaju za onu opciju za koju smatraju da će donijeti boljitak njima i njihovim porodicama“, zaključio je Mijović.

Bonus video: