Ozerov: Rusija će revidirati sporazum sa Crnom Gorom posle ulaska u NATO

"Da li će neki programi biti prekinuti ili revidirani, pokazaće revizija. U svakom slučaju, sporazum sa Crnom Gorom će biti revidiran nakon njenog stupanja u NATO"
3 komentar(a)
Viktor Ozerov, Foto: Wikipedia Commons
Viktor Ozerov, Foto: Wikipedia Commons
Ažurirano: 06.06.2017. 10:49h

Rusija će revidirati program saradnje sa Crnom Gorom, prije svega u vojnotehničkoj sferi, nakon stupanja te zemlje u NATO i nije isključeno da će jedan broj biti i prekinut, izjavio je za Sputnjik šef komiteta Savjeta federacije za odbranu i bezbjednost Viktor Ozerov. "Da li će neki programi biti prekinuti ili revidirani, pokazaće revizija. U svakom slučaju, sporazum sa Crnom Gorom će biti revidiran nakon njenog stupanja u NATO", rekao je Ozerov. Ozerov je dodao da članstvo Crne Gore u NATO ne znači da će Rusija automatski prekinuti sporazum sa tom zemljom i kao primjer naveo pregovore o rusko-turskoj vojnotehničkoj saradnji.

"Medjutim, u doktrini nacionalne bezbjednosti Rusije, koju je utvrdio predsjednik, NATO je jedan od glavnih prijetnji nacionalnoj bezbjednosti zemlje i sa te tačke gledišta će se razmatrati sporazum sa Crnom Gorom", rekao je Ozerov

Crna Gora je juče zvanično postala 29. članica NATO.

Bonus video: