Vujović: Članstvo u NATO posljednja dionica na putu razvlašćivanja autokratije

"NATO je pečat na obnovljenu nezavisnost, bezbjednosni okvir i mjesto bliske saradnje sa najvećim svjetskim demokratijama"
12 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 06.06.2017. 08:37h

Članstvo Crne Gore u NATO je neminovna i posljednja dionica na putu razvlašćivanja autokratije, sprege vlasti i kriminala, partijske države i korumpiranih funkcionera, ocijenio je međunarodni sekretar i član Predsjedništva SDP Ivan Vujović.

"Crna Gora je jučerašnjom formalizacijom članstva u NATO definitivno ušla u novu političku fazu u kojoj će fokus sa završenih velikih, statusno-strateških pitanja biti premješten na konkretna životna pitanja crnogorskih građana. NATO je pečat na obnovljenu nezavisnost, bezbjednosni okvir i mjesto bliske saradnje sa najvećim svjetskim demokratijama. NATO je suštinski preduslov i za naš dalji put prema EU, on je datost za Crnu Goru koja je opredijeljena da gradi partnerstva sa demokratskim i ekonomski najprosperitetnijim zemljama današnjice", saopštio je Vujović.

Dodaje da je koristi od članstva Crne Gore u NATO neupitna.

"I to je nesporno ali s druge strane NATO je kao i evropske integracije samo sredstvo koje nam pomaže da dođemo do cilja – demokratske, pravne, slobodne države koja pripada svima. Zato je upravo sada vrijeme za dogovor svih progresivnih snaga da na bazi Ustavnih određenja – nezavisne, građanske, evroatlantske Crne Gore ponudimo političku viziju građanima za dolazeće vrijeme nakon promjene vlasti".

Podsjedio je da SDP svojim Manifestom za okupljanje progresivnih snaga nudi put "za koji smo uvjereni da je siguran smjer - promjene kojima ćemo očuvati pozitivna dostignuća, a istovremeno iz korijena mijenjati nasljeđe partijske države, zarobljenih institucija i ekonomiju pohare građana i najvrijednijih državnih dobara".

Bonus video: