Marković: Mali dan za Ameriku, ali veliki za Crnu Goru

"Danas smo postali 29. članica Alijanse, pokazaćemo da smo sposobni i spremni da preuzmemo odgovornosti koje proizilaze iz članstva"
18 komentar(a)
Duško Marković Atlantski savez, Foto: Printscreen
Duško Marković Atlantski savez, Foto: Printscreen
Ažurirano: 06.06.2017. 06:34h

Dan prijema Crne Gore u NATO mali je za Ameriku i njene saveznike, ali veliki za Crnu Goru, poručio je premijer Duško Marković u Atlantskom savjetu u Vašingtonu.

On je, na prijemu u Atlantskom savjetu povodom članstva Crne Gore u NATO-u, kazao da je jedan Amerikanac prije 50 godina izgovorio rečenicu koju je zapamtio čitav svijet – Ovo je mali korak za čovjeka, ali ogroman za čovječanstvo.

"Dozvolite mi da danas, na ovaj istorijski dan za Crnu Goru, parafraziram riječi Nila Armstronga – Ovo je mali dan za Ameriku i njene saveznike, ali veliki dan za Crnu Goru“, naveo je Marković.

On je zahvalio Atlantskom savjetu i svim američkim prijateljima na snažnoj podršci Crnoj Gori i, kako je kazao, povjerenju u Crnu Goru na njenom istorijskom putu.

"Danas smo postali 29. članica Alijanse, pokazaćemo da smo sposobni i spremni da preuzmemo odgovornosti koje proizilaze iz članstva".

Marković je rekao da Crna Gora strateško i trajno prijateljstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama sada želi da oplemeni novim sadržajem, ekonomskom saradnjom.

Prema njegovim riječima, Crna Gora danas nije samo lijepa zemlja, zemlja koja ima resurse, Crna Gora danas pruža mnoge mogućnosti za investitore.

"Pozivam ne samo američke građane, nego i investitore, da dođu da ulažu u Crnu Goru, da nam pomognu da naše razvojne resurse oslobodimo za dobro naše zemlje i građana, a da vi upoznate crnogorski prijateljski narod i da na taj način učvrstimo naše vječno prijateljstvo“, poručio je Marković.

Bonus video: