Medojević: NATO da pokaže na djelu da li podržava demokratiju ili mafiju

"PZP cijeni da formalno članstvo u EU i NATO, bez usvojenih demokratskih standarda neće doprinijeti stvaranju bolje, demokratske i prosperitetne Crne Gore i da kvalitet života građana Crne Gore zavisi od sprovedenih temeljnih reformi"
2 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.06.2017. 14:35h

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević pozvao je lidere NATO da na primjeru Crne Gore pokažu na djelu da li podržavaju demokratiju ili mafiju.

"Politčka kriza u Crnoj Gori je duboka, strukturna i može se riješiti samo političkim sredstvima", ocijenio je Medojević.

Crna Gora će se u Vašingtonu, u 18 časova po srednjeevropskom vremenu i zvanično pridružiti savezu najmoćnijih država i postati članica NATO.

"Pokret za promjene se zalaže da Crna Gora bude članica EU i NATO i da to bude rezultat strukturnih reformi i demokratske tranzicije od totalitarnih režima ka demokratskim uz puno poštovanje ljudskih prava, vladavine prava i demokratije i slobode. PzP cijeni da formalno članstvo u EU i NATO, bez usvojenih demokratskih standarda neće doprinijeti stvaranju bolje, demokratske i prosperitetne Crne Gore i da kvalitet života građana Crne Gore zavisi od sprovedenih temeljnih reformi. PZP ukazuje na duboku političku i državnu krizu koja je posledica totalitarnog političkog poretka i zloupotrebe državnog tužilaštva u cilju eliminacije političkih openenata DPS i uvođenja Cren Gore u dikaturu i fašizam", naveo je Medojević.

Lider PzP ističe da NATO može konkretnim političkim potezima da pokaže na djelu da je članstvo Crne Gore u NATO doprinos konsolidaciji demokratije i vladavine prava i stabilnosti zemlje.

"NATO kao kolektivni sistem bezbjednosti i zajednica demokratskih država je danas na velikom ispitu u Crnoj Gori. Ako NATO bude tolerisao politički progon DF i uvođenje lične diktature Đukanovića i njegovog poslušnika Katnića, onda će NATO sa ulaskom ovakve Crne Gore dobiti i duboku političku i državnu dubiozu i postati promoter diktaure, korupcije i kriminala".

Medojević dodaje da će od reakcije NATO zavisiti i razvoj političke situacije u Crnoj Gori.

"Da li je NATO garant razvoja demokratije i pravne države ili podrška mafijaškom režimu u Crnoj Gori, vidjeće se ovih dana", naveo je Medojević.

Bonus video: