Otkazana sjednica Glavnog odbora SNP

"Zahtjev za otkazivanje sjednice uputili su predsjednici SNP-a Podgorica, Pljevlja, Cetinje, Plužine, Mojkovac, Rožaje, Šavnik, Plav, Gusinje, Andrijevica, Bar, Budva, Danilovgrad, Kotor i Tivat," navodi se u saopštenju
147 pregleda 10 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Jadranka Ćetković
Srđan Milić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 04.06.2017. 19:40h

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije, koja je trebalo da se održi u ponedjeljak, je otkazana.

Kako su saopštili iz te stranke, na zahtjev 15 predsjednika opštinskih odbora Socijalističke narodne partije, dr Branko Ivanović, kao najstariji član Glavnog odbora, koji obavlja funkciju predsjedavajućeg, otkazao je sjednicu zakazanu za 5. jun.

"Zahtjev za otkazivanje sjednice uputili su predsjednici SNP-a Podgorica, Pljevlja, Cetinje, Plužine, Mojkovac, Rožaje, Šavnik, Plav, Gusinje, Andrijevica, Bar, Budva, Danilovgrad, Kotor i Tivat," navodi se u saopštenju.

Predsjednici Opštinskih odbora partije su uputili pismo Miliću, u kojem iražavaju žaljenje što je i on na kraju, umjesto da sankcioniše medijsko obraćanje partiji od strane nekih funkcionera, prihvatio njihov model ponašanja.

"Koji je suprotan osnovnim načelima SNP, a to je komunikacija s partijom preko medija i o ostavci nas tim putem obavjestili. Potpuno vam je jasno, a mi to tvrdimo, da se ogromna većina članstva SNP, kao i članova opštinskih I državnih organa partije ne slaže sa Vašom odlukom da podnesete ostavku," navodi se u pismu predsjednika OO SNP.

Dodaju da je Statutom stranke propisano da nakon konstatacije ostavke predsjednika SNP, Glavni odbor određuje člana Izvršnog odbora Glavnog odbora za predsjedavajućeg Glavnog odbora i Izvršnog odbora, koji rukovodi sjednicama.

"Polazeći od toga da ste Vi član Izvršnog odbora Glavnog odbora i da Vam ta funkcija ne prestaje ostavkom na funkciju Predsjednika, te da ste jedini član IO GO, koji je unaprijed definisao da neće biti kandidat za predsjednika, smatramo da ste vi jedino pravilno i pravedno rješenje za predsjedavajućeg, jer su, između ostalog, svi članovi IO GO, osim Vas, potencijalni kandidati za predsjednika," dodali su.

Potpisnici pisma od Milića traže da prihvati da kao član IO GO, bude određen za predsjedavajućeg GO i IO GO.

"Jer samo Vi možete vašim autoritetom i pravednim i objektivnim postupanjem tokom trajanja unutarpartijske procedure omogućiti da se ta procedura sprovede na način saglasan sa Statutom", kazali su.

Oko Milićevog ipredsjedavanja je, naglasili su, saglasno svih 15 predsjednika opštinskih odbora.

"Smatramo da smo svojim dosadašnjim radom i postupanjem, poštovanjem Statuta i čuvanjem digniteta Partije zaslužili da Vi ispoštujete ovaj zahtjev," dodali su.

Predsjednici OO SNP su kazali da očekuju odgovor Milića na njihov zahtjev nakon kojeg bi usaglasili termin održavanja sjednice Glavnog odbora.

"Kojoj ćemo prisustvovali ukoliko budete prihvatili naš zahtjev da budete određeni za predsjedavajućeg do Kongresa," zaključuje se u pismu.

Bonus video: