Abazović: Predsjednički kandidat opozicije da bude žena

Za predsjednicu Foruma žena Građanskog pokreta URA izabrana je Zdenka Grbavčević, dok su potpredsjednice Nada Marstijepović, Valerija Saveljić i Mirjana Pajković
16 komentar(a)
URA forum žena, Foto: Građanski pokret URA
URA forum žena, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 03.06.2017. 17:11h

Na današnjoj konvenciji u Nikšiću je, u prisustvu preko 70 delegata, izabran Forum žena Građanskog pokreta URA. Za predsjednicu tog tijela izabrana je Zdenka Grbavčević, dok su potpredsjednice Nada Marstijepović, Valerija Saveljić i Mirjana Pajković.

Predsjednik pokreta URA Dritan Abazović je, u obraćanju delegatima, iskazao zadovoljstvo što „prisustvuje najljepšem skupu Građanskog pokreta URA“ i poželio „da na narednim predsjedničkim izborima - zajednički kandidat opozicije bude žena, jer muškarci očigledno nisu uspjeli da donesu dugo željene promjene u Crnoj Gori“.

Dosadašnja predsjednica Foruma žena prof. dr Rajka Glušica je istakla „da je Forum žena bitan stranački organ i da će on postojati sve dok u crnogorskom društvu žena ne bude ravnopravna sa muškarcima“. Ona je novom rukovodstvu poželila srećan i uspješan rad u narednom periodu.

Novoizabrana predsjednica Zdenka Grbavčević istakla je da će se Forum žena u novom sazivu zalagati za bolju, pravedniju i humaniju državu, stvaranje modernog političkog sistema, društvo jednakosti i pravnu državu.

„U tom smislu promovisaćemo prirodnu ulogu žene u politici koja njoj i pripada a kroz organizacionu – institucionalnu formu naše partije maksimalno koristiti kapacitete političke infrastrukture pokrata URA u cijeloj Crnoj Gori“ istakla je Grbavčević.

Redovnoj izbornoj Konvenciji Foruma žena prisustvovali su predsjednik pokreta URA Dritan Abazović, potpredsjednici Neđeljko Rudović i Miloš Konatar, politički direktor Rade Milošević i izvršni direktor Zoran Mikić.

Bonus video: