Crnogorski vojnici na vježbi u Sloveniji kao predstavnici NATO zemlje

Desetočlani sastav VCG učestvuje sa dva helikoptera tipa „Gazela“
2 komentar(a)
VCG, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
VCG, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 03.06.2017. 10:02h

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) u Sloveniji će prvi put učestvovati na vježbi kao predstavnici zemlje članice NATO-a, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako su naveli, deset pripadnika Vazduhoplovstva VCG otputovalo je danas u Sloveniju, gdje će do 10. juna učestvovati na međunarodnoj vojnoj vježbi ADRIATIC STRIKE 17.

„Pripadnici VCG prvi put učestvuju na vježbi kao predstavnici zemlje članice NATO-a. Cilj vježbe ADRIATIC STRIKE 17 je uvježbavanje taktika, tehnika i procedura vazdušne podrške kopnenim snagama u izvođenju operacija“, kazali su iz Ministarstva.

To je, kako dodaju, prilika i za razmjenu iskustava i stečenih znanja iz oblasti vazdušne podrške operacijama, u cilju unapređenja sposobnosti oružanih snaga država članica Alijanse.

„Na vježbi učestvuju pripadnici oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Austrije, Belgije, Kanade, Hrvatske, Češke, Danske, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Slovačke, Grčke, Italije, Litvanije, Letonije, Poljske i domaćina, Slovenije“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Desetočlani sastav VCG učestvuje sa dva helikoptera tipa „Gazela“.

Bonus video: