"ODLUKA SUDA POTVRDILA DA JE DF U PRAVU"

Đukanović: Radonjić slijepo izvršava naređenja Markovića, odmah ga smijeniti

„Prošlo je više od osam mjeseci, a traje neviđeni progon DF-a“, saopštio je Đukanović
56 pregleda 0 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Luka Zeković
Milutin Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.06.2017. 12:35h

Odluka Suda za prekršaje da obustavi postupak protiv Demokratskog fronta (DF), koji je pokrenula Agencija za sprečavanje korupcije (ASK), pokazuje da je taj savez radio zakonito i da nije bilo nikakvih izbornih zloupotreba, saopšteno je iz DF-a.

Sud za prekršaje juče je obustavio postupak koji je Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) pokrenula protiv Demokratskog fronta (DF), saopštio je funkcioner tog saveza, Slaven Radunović.

Milutin Đukanović iz DF-a pojasnio je da je pokretanjem tog postupka privremeno obustavljena isplata 350 hiljada eura DF-u, koje je trebalo da dobije po osnovu izbornog rezultata.

„Prošlo je više od osam mjeseci, a traje neviđeni progon DF-a“, saopštio je Đukanović.

Na DF je, kako je kazao, izvršen snažan finansijski udar.

On je poručio da borba za slobodu nema cijenu, i DF nastaviti tu borbu.

„Ova odluka suda potvrdila je da DF u pravu za sve što je rekao za direktora Agencije, Sretena Radonjića. On slijepo izvršava naređenja premijera Duška Marković i pričati o agenciji kao o državnom organu koji treba da se bori protiv korupcije je više nego izlišno“, smatra Đukanović.

On je ocijenio da Savjet Agencije treba odmah da smijeni Radonjića.

Na sceni je, kako je kazao, nezampaćeni progon jednog političkog subjekta, ali DF vjeruje u pobjedu.

Milan Knežević iz DF-a očekuje da (Milivoje) Katnić pokaže snagu i interesovanje da ispita, kako je kazao, zloupotrebu pravosuđa u slučaju kada je (Duško) Marković, misleći da razgovara sa ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, rekao da će optužnica protiv DF-a biti potvrđena, odnosno da je već potvrđena.

„Pozivamo Katnića i da ispita bogatstvo braće Đukanovića, Markovića, kao i njihovih prijatelja i rodbinje. Pozivamo ga i da ispita otkud 700 hiljada eura donacija Demokratskoj partiji socijalista tokom izborne kampanje“, naveo je Knežević.

Preporučujemo za Vas