Knežević: Izbor Katića ne uslovljavamo usvajanjem deklaracije o Rusiji

"Pozivam Aleksu Bečia, Miodraga Lekića, Dritana Abazovića i ovlašćene funkcionere u SNP-u, da saopšte da li su za to da se u svim lokalnim parlamentima usvoji deklaracija o ukidanju sankcija Rusiji, koja bi bila proslijeđena Vladi na odlučivanje, jer je ta inicijativa upućena njima, i samo su oni nadležni da se izjasne o njoj"
23 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.05.2017. 10:34h

Demokratska narodna partija podršku kandidatu za predsjednika Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću (Demokratska Crna Gora) neće uslovljavati usvajanjem deklaracije o ukidanju sankcija Rusiji, koja bi bila upućena Vladi na odlučivanje, saopštio je lider DNP Milan Knežević.

On je kazao da će insistirati na poštovanju programskih principa, za razliku od onih, "koji su lokalnu vlast doživjeli kao privatni biznis, u koji im niko ne smije dirnuti".

"Licemjerstvo kao dominantna karakterna crta političke scene u Crnoj Gori svoj najizopačeniji oblik dobilo je u pokušaju bjekstva jednog broja lidera parlamentarnih partija od inicijative udruženja rusko srpsko crnogorskog prijateljstva “Slovenski most”, koje je svim parlamentarnim partijama uputilo predlog da razmotre mogućnost usvajanja deklaracije o ukidanju sankcija Rusiji, koja bi bila upućena Vladi na odlučivanje. Umjesto da se lideri parlamentarnih partija izjasne o ovoj inicijativi, koju su dobili istog dana kao i DNP, oni su pokušali da, pobjegnu od izjašnjavanja. Čine sve da predstave DNP kao partiju koja će ovom inicijativom uslovljavati formiranje vlasti u Herceg Novom, kao i opstanak opozicione vlasti u drugim opštinama. Zbog toga javno pozivam Aleksu Bečia, Miodraga Lekića, Dritana Abazovića i ovlašćene funkcionere u SNP-u, da saopšte da li su za to da se u svim lokalnim parlamentima usvoji deklaracija o ukidanju sankcija Rusiji, koja bi bila proslijeđena Vladi na odlučivanje, jer je ta inicijativa upućena njima, i samo su oni nadležni da se izjasne o njoj", navodi se u saopštenju Kneževića.

On je pitao kako je "moguće slične deklaracije donositi u pokrajinama i regijama Italije, Mađarske, Njemačke i Francuske".

"Koje, uprkos sankcijama sa državnog nivoa, ostvaruju ekonomsku saradnju sa Rusijom, a u Crnoj Gori bi to bilo kriminalno i protiv interesa građana. Očigledno je ključni problem što se za podršku ovoj inicijativi mora prvo pitati američka ambasadorka i Hojt Brajan Ji, a u međuvremenu, dok ne pronađu adekvatno obrazloženje, puno korisnih nejasnoća, stvoriti masovnu histeriju kako DNP planira sabotažu izbora Katića".

On je kazao da ga ne dotiču komentari SDP-a.

Bonus video: