PzP: Đukanović i Roćen su doveli i prevarili Ruse

Iz Pokreta za promjene su podsjetili i da je Milan Roćen jedini funkcioner neke druge države koji je dobio orden kao službenik Ministarstva inostranih poslova Rusije
102 pregleda 2 komentar(a)
Milo Đukanović, Milan Roćen (Novina)
Milo Đukanović, Milan Roćen (Novina)
Ažurirano: 30.05.2017. 16:09h

Razumljivo je da je Đukanović u panici zbog moguće reakcije Rusije na "njegove izdaje i prevare svih strateških prijatelja iz Moskve" sa kojima ie imao državnu, ekonomsku, bezbjednosnu i političku saradnju od 2005. godine pa sve do 2015. godine, stoji u reagovanju Pokreta za promjene na nepotpisano saopštenje Demokratske partije socijalista povodom deportacije poslanika te partije, Miodraga Vukovića.

Upravo je Đukanovic, kako su rekli iz Pokreta, preko Milana Roćena uspostavio stratešku saradnju sa Moskvom i instalirao punkt ruskih bezbjednosnih struktura u Crnoj Gori.

Podsjetili su i da je Milan Roćen jedini funkcioner neke druge države koji je dobio orden kao službenik Ministarstva inostranih poslova Rusije.

"Problem je nastao kada je tadašnji ministar za vanredne situacije Rusije ukazao na problem u vezi sa 300 miliona eura koje bi trebalo da vrate Đukanović i Roćen. Tada počinju problemi u odnosima Crne Gore i Rusije," kazali su iz PzP.

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, kako su kazali, nikad nije bio ni u kakvim kontaktima sa Rusijom, "za razliku od DPS-a, koji ima ugovor o strateškoj saradnji sa Jedinstvenom Rusijom."

"DPS je taj koji je od ruskih tajkuna uzeo 300 miliona eura, a ne šaku dolara, koji je naselio najmanje 20.000 rusa u Crnoj Gori, te im prodao crnogorsku industriju i najmanje 10% teritorije, i čiji ministar, Milan Roćen, prevodi knjige šefova KGB-a," zaključili su iz Pokreta za promjene.

Bonus video: