Uhapšen Mirko Janković, biće procesuirano još trideset osoba

U akciji „Šado“ zaplijenjeno je ukupno 77 kilograma marihuane i skanka, tri pištolja, jedna lovačka puška, oko stotinu komada metaka, dvije radio veze, više mobilnih telefona i SIM kartica i 65 ličnih karata
1424 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Janković, Foto: Luka Zekovic
Mirko Janković, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 29.05.2017. 17:24h

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva danas je uhapšen Podgoričanin Mirko Janković zbog sumnje da je podmetnuo požar na službenom policijskom vozili šefa Odsjeka za borbu protiv droge Dejana Kneževića 15. aprila prošle godine.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" iz Specijalnog tužilaštva, pored Jankovića će biti procesuirano još oko 30 lica koja se sumnjiče za prodaju droge i druga krivična djela.

Izvor "Vijesti" je rekao da je grupa, kojoj je pripadao i Janković, osumnjičena za kriminalno udruživanje.

Direktor Uprava policije Slavko Stojanović kazao je danas popodne na press konferenciji da je u okviru policijske akcije "Šado" rasvijetljeno paljenje službenog vozila koje je koristio šef Odsjeka za borbu protiv droge, Dejan Knežević.

U okviru te akcije razotkrivene su dvije organizovane kriminalne grupe i uhapšeno 21 lice sa teritorije Tuzi, Podgorice i Berana.

Kod njih je danas pronađeno i oduzeto pet kilograma marihuane, tri pištolja, jedna lovačka puška, oko stotinu komada metaka, dvije radio veze, više mobilnih telefona i SIM kartica i 65 ličnih karata.

U akciji „Šado“ zaplijenjeno je ukupno 77 kilograma marihuane i skanka.

Uhapšen je Mirko Janković iz Podgorice zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a za kojeg se sumnja da je, u vezi sa prvim navedenim krivičnim djelom, 15. aprila 2016. godine, u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici, podmetnuo i izazvao požar na službenom vozilu „Opel Astra“, koje je koristio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge.

Uhapšeni su i: Komnen Radević iz Podgorice, Almedina Radević iz Podgorice, Vladimir Radević iz Podgorice, Danijela Pajić iz Podgorice, Abedin Čunmuljaj iz Tuzi, David Gojčaj, iz Tuzi, Anton Ljucđonaj iz Tuzi, Ardijan Dedvukaj iz Tuzi i Filip Ševaljević iz Podgorice zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga; Blažo Mugoša iz Podgorice, Aco Mugoša iz Podgorice, Marko Čelebić iz Podgorice, Toni Đokaj iz Podgorice, Vuk Guberinić iz Podgorice, Nemanja Brajović iz Podgorice, Danilo Šoškić iz Podgorice, Elvis Ćeranić iz Berana, Vido Marović iz Podgorice, Bodin Marović iz Podgorice i Ilir Đokaj iz Tuzi zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Stojanović je rekao da će krivičnom prijavom, u skladu sa prikupljenim dokazima, biti obuhvaćeno još sedam lica, od kojih četvoro danas nijesu pronađeni na traženim lokacijama, pa je za njima raspisana potjernica.

"Od tih sedam lica, pet se sumnjiči da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se dva lica sumnjiče da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopštio je Stojanović.

Krivičnim prijavama će biti obuhvaćeni: Albert Dedvukaj iz Tuzi, Anton Dedvukaj iz Tuzi, Damir Frljučkić iz Podgorice, Dalibor Nikčević iz Podgorice i Elida Škrijelj iz Podgorice zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i Luka Trubljanin iz Podgorice i Irfan Kriještorac iz Pljevalja zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Stojanović je rekao da je predmet "Šado" otvoren u cilju razotkrivanja počinilaca događaja u kojem je na parkingu stambene zgrade, 15. aprila 2016. godine, u Ulici Vasa Raičkovića u Podgorici, zapaljeno vozilo rukovodioca Odsjeka za borbu protiv droge Dejana Kneževića.

"Dalja istraga, sprovođena uz primjenu najsavremenijih policijskih mjera i radnji, a u cilju prikupljanja dokaza, dovela je do razotkrivanja dvije organizovane kriminalne grupe, koje su se, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu bavile nabavkom i distribucijom opojnih droga na teritoriji Crne Gore i na međunarodnom planu. Predmet je sprovođen uz intenzivnu podršku i saradnju međunarodnih partnera. Od početka rada na predmetu „Šado“, u 11 pojedinačnih akcija na presijecanju krijumčarskih kanala, zaplijenjena su 72 kilograma marihuane tipa skank, dok je danas zaplijenjeno još pet kilograma marihuane“, pojasnio je on.

Stojanović je rekao da je akcija "Šado" trajala od aprila prošle godine i da su je, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, sprovodili služenici Sektora kriminalističke policije, Specijalnog policijskog odjeljena i Odsjeka za borbu protiv droge.

Bonus video: