Mandić i Radunović: Očekujemo i odbacivanje optužbe za državni udar

Član predsjedništva DF-a Milan Knežević poručio je da je suđenje počelo u jeku predizborne kampanje Fronta, što, kako je naveo, pokazuje koliko su DPS i njegov lider Milo Đukanović instruirali Tužilaštvo
58 pregleda 13 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Filip Roganović
Slaven Radunović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.05.2017. 17:38h

Funkcioneri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Slaven Radunović kazali su da je oslobađajuća presuda za optužbu da su pokušali da nasilno promijene ustavno uređenje očekivana i da očekuju da takva bude i presuda u slučaju državnog udara.

Radunović je na konferenciji za medije rekao da je optužnica za pokušaj nasilne promjene ustavnog uređenja bila toliko neutemeljena da je dva puta odbijana.

"Ovaj slučaj je čak i obilovao dokazima u odnosu na "državni udar", očekujemo da ovako postupi i sudija Jović i odbaci sramnu optužnicu. Šta ćemo sa stanazicaijom DF-a u medijima, Đukanović je ovo nazivao pučem, nas je nazivao divljacima a narod koji nas je pratio primitivcima. Da li će Tužilaštvo sada da otkrije ko je tukao narod, ko je naredio prekomjerno trovanje, ko je ubacio huligane, ko je naredio hapšenje dva poslanika sa imunitetom i prekršio Ustav," rekao je Radunović.

Mandić je rekao da oslobađajuća presuda šalje poruku da je DF i dalje ključni protivnik rećima.

"Režim i Tužilaštvo su uložili mnogo energije da zaplaše narod. Poruka je jedna - snažno u redove DF-a koji je pokazao da jedini ima snage i plan kako da promijeni režim," rekao je Madnić.

Član predsjedništva DF-a Milan Knežević poručio je da je suđenje počelo u jeku predizborne kampanje Fronta, što, kako je naveo, pokazuje koliko su DPS i njegov lider Milo Đukanović instruirali Tužilaštvo.

Čestitao je Mandiću i Radunoviću oslobađajuću presudu, i ocijenio da je DF „najprogonjeniji politički subjekt u Evropi od Drugog svjetskog rata“. On je kazao da očekuje da se oglase njihove kolege iz opozicije, navodeći da bi i neko od njih trebalo da čestita Mandiću i Radunoviću. „Ovo je prilika za novi početak sa kolegama iz opozicije. Nadam se da niko od njih nije razočaran zbog oslobađajuće presude, i da ćemo u narednom periodu naći snage da se dogovorimo oko ključnih političkih pravaca daljeg djelovanja“, dodao je Knežević. Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević, kazao je da je grijeh ljudi iz DF-a to što poštuju Ustav, zakone, evropske standarde, i što žele da se u Crnoj Gori dese političke promjene. „Za svoje političke ciljeve se borimo mirnim i demokratskim sredstvima. Mi smo predmet progona zbog toga što smo pokrenuli demokratsku pobunu u Crnoj Gori“, kazao je Medojević. On je pozvao sve u crnogorskom pravosuđu da odluke donose na osnovu Ustava i zakona.

Bonus video: