Bošković: Crna Gora zaslužila članstvo impresivnim radom

"Bitno je i da su dogovori, koji su postignuti išli u pravcu jačanju NATO-a kao organizacije, njene uloge kao vodeće sile u sprovođenju mira i stabilnosti u čitavom svijetu i to je, možda, najvažnija poruka današnjeg sastanka", rekao je Bošković
88 pregleda 6 komentar(a)
Predrag Bošković, Duško Marković, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.05.2017. 09:52h

Crna Gora je članstvo u NATO zaslužila impresivnim radom u posljednjih 11 godina na reformi svog bezbjednosnog sektora, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ocijenio je ministar odbrane, Predrag Bošković.

Bošković je za RTCG kazao da sve pohvale koje su se čule od najvećih držanika današnjice samo mogu da ide u prilog građanima Crne Gore.

"Bitno je i da su dogovori, koji su postignuti išli u pravcu jačanju NATO-a kao organizacije, njene uloge kao vodeće sile u sprovođenju mira i stabilnosti u čitavom svijetu i to je, možda, najvažnija poruka današnjeg sastanka", rekao je Bošković.

Istakao je da Crna Gora, u ovih 11 godina, pokazala da je kredibilan partner.

"Mislim da će članstvo Crne Gore u NATO doprinijeti smirivanju tenzija na Balkanu i doprinošenju bolje pozicije Zapadnog Balkana i bržoj integraciji u Evropskoj uniji", dodao je Bošković.

Bošković dodaje i da će Crna Gora, kao nova članica, promovistat politiku otvorenih vrata.

"Smatramo da cijeli region treba da bude dio Sjevernoatlantskog saveza, kako bi to bio garant mira i stabilnosti na jednom uzavrelom regionu", zaključio je Bošković.

Bonus video: