Žabljak će dobiti modernu autobusku stanicu

Umjesto postojeće autobuske stanice, koja je krajnje neadekvatna za prihvat putnika i autobusa, projekat Demokrata predviđa izgradnju autobuske stanice sa osamnaest peronskih mjesta
299 pregleda 0 komentar(a)
autobuska stanica Žabljak Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
autobuska stanica Žabljak Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 09.05.2018. 07:20h

Nesumnjivo, Crna Gora je zemlja izuzetnih prirodnih ljepota, i kao takva, turistička destinacija u koju gosti dolaze drage volje i rado se u nju vraćaju. Zasluge za to svakako pripadaju i Žabljaku, koji ima šta da ponudi turistima, ali što, nažalost, nije u punoj mjeri iskorišćeno. Оzbiljna turistička ponuda podrazumijeva mnogo više od pukog postojanja prirodnih ljepota jednog kraja. Prvi i najvažniji preduslov za razvoj, kako turizma, tako i bilo koje druge privredne djelatnosti, jeste dobra saobraćajna infrastruktura.

Jasno je da posjetioci Žabljaka imaju negativna iskustva usljed nedovoljne razvijenosti iste. U tome nesumnjivo prednjači autobuska stanica, koja se nalazi u, najblaže rečeno, lošem stanju. Shodno tome, Demokrate su izradile projekat rekonstrukcije autobuske stanice.

Umjesto postojeće autobuske stanice, koja je krajnje neadekvatna za prihvat putnika i autobusa, projekat Demokrata predviđa izgradnju autobuske stanice sa osamnaest peronskih mjesta. Dodatno, idejni projekat obuhvata i izgradnju sljedećih pratećih sadržaja: prodavnice, kafe bara i restorana, kao info centra. Žabljak ovo zaslužuje i Demokrate će mu to i priuštiti. Zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad!

Demokrate izradile projekat glavnog gradskog trga u Kolašinu

Glavni gradski trg, Trg boraca, koji se nalazi u samom centru, nesumjivo je simbol grada Kolašina. I oduvijek se, baš na ovom mjestu, oko donjeg i gornjeg gradskog trga, odvijao društveni život Kolašina. I zato, potrebno je da se cjelokupni trg dodatno uredi, obnovi i opremi, kako bi ga svi građani Kolašina, kako djeca, tako i stariji, rado posjećivali.

Projekat Demokrata obuhvata postavljanje pametnih klupa na Gornjem gradskom trgu, koje će dati novu vrijednost postojećem sadržaju. Pametne klupe predstavlju moderni urbani mobilijar. Riječ je o ekološki prihvatljivom modelu, jer se klupa napaja solarnom energijom.

Pametna klupa pruža mogućnost besplatnog punjenja mobilnih uređaja putem ugrađenih kablova, USB ulaza i bežičnih punjača. Osim toga, pametna klupa sakuplja podatke o količini CO2, nivou buke, vlažnosti vazduha, temperaturi i vazdušnom pritisku u okruženju. Na donjem gradskom trgu, na mjestima gdje za to postoji mogućnost, Demokrate će adaptirati park za najmlađe i osvježiti ga sadržajima za djecu. Takođe, projekat Demokrata obuhvata: izgradnju pješačke staze, postavljanje pametnih klupa, a u želji da se oplemeni postojeći sadržaj posadiće se nisko i visoko rastinje.

Savjesno, odgovorno i domaćinski za ljepši Kolašin, i ljepši život građana. Zato, dođi kući, jer imamo plan za moderan grad.

Facebook/Demokratska Crna Gora

(PROMO)