Medojević: Milo Đukanović mora da odgovara za zločin deportacije Bošnjaka

"Žrtve traze pravdu, zločinci moraju odgovarati. Nema slobodne i poštene Crne Gore bez kažnjavanja zločinaca koji su deportovali nesrećne i nevine izbjeglice iz BiH, šaljući ih u direktnu smrt", kazao je Medojević
117 pregleda 36 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.05.2017. 14:05h

Za zločin deportacije Bošnjaka iz Crne Gore, koji se desio prije 25 godina niko nije odgovarao. Progon ovih nesrećnih ljudi je organizovala Vlada Crne Gore i njeni organi, policija i DB, po nalogu tadašnjeg državnog i partijskog rukovodstva, predjednik Vlade je bio Milo Đukanović, saopštio je lider PzP-a, i poslanik DF-a, Nebojša Medojević.

"Đukanović snosi kompletnu odgovornost za iniciranje i realizaciju ovog zločina. Zbog činjenice da je Crna Gora partijska i privatna država u kojoj je Đukanović iznad zakona i Ustava zemlje i kao takav nedodirljiv, ni poslije 25 godina niko nije odgovarao za ovaj zločin", kazao je Medojević.

On je izjavio da PzP kao "demokratska, reformska i disidentska stranka" koja se zalaže za suočavanje sa totalitarnom prošlošću i koja insistira na personalnoj odgovornosti za zločine".

"Deportaciju je naredila i sprovela Vlada Crne Gore na čijem je čelu bio Milo Đukanovic i on mora da odgovara za ovaj zločin. PzP ne dijeli ni žrtve ni zločince po nacionalnoj pripadnosti. Svaka nevina žrtva ratnih zločina traži pravdu, a svaki zlikovac treba da bude kažnjen. Crna Gora nikad neće biti demokratska, pravna, stabilna država, ako u svojim temeljima bude imala zločine. PzP se od osnivanja do danas snažno zalaže za otvaranje svih bolnih pitanja iz naše prošlosti, jer samo istina i pravedna kazna vode kao pomirenju i napretku", kazao je Medojević.

Lider PzP-a je izjavio da i danas nakon 25 godina, kao i tada stoji čvrsto iza svojih političkih ubjeđenja i brani osnovne principe i vrijednosti demokratske i pravedne Crne Gore.

"Žrtve traze pravdu, zločinci moraju odgovarati. Nema slobodne i poštene Crne Gore bez kažnjavanja zločinaca koji su deportovali nesrećne i nevine izbjeglice iz BiH, šaljući ih u direktnu smrt", kazao je Medojević.

Bonus video: