Zeković: Nedopustivo je da je država kriva za štetu od 10 miliona, Marković da utvrdi odgovornost

" Podsjećamo da je tadašnji premijer Milo Đukanović u Skupštini Crne Gore izjavio da će se uzdržati od komentara povodom slučaja „Limenka“ do konačnog stava Vrhovnog suda, dodajući da ako bude štete po državne interese Crne Gore, "bez obzira da li je izazvana nekompetentnošću, neažurnošću, nečinjenjem ili neodgovornim postupanjem, jasno i precizno ćemo utvrditi odgovornosti inicirati odgovarajući postupak sa jasnom ambicijom da takvo ponašanje u potpunosti iskorijenimo"
3 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: Sdp.co.me
Bojan Zeković, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 25.05.2017. 13:46h

SDP je pozvao premijera Markovića da utvrdi onaj dio odgovornosti koji je u njegovoj nadležnosti za štetu u slučaju "Limenka", kazao je član predsjedništva SDP-a Bojan Zeković.

"Podsjećamo ga na obećanja da će državna uprava funkcionisati na principima zakonitosti i odgovornosti. Nedopustivo je da sud utvrdi da je država kriva za štetu od preko 10 miliona eura, a da niko u državi nije odgovoran. Očekujemo da neće odustati od proklamovanih principa zbog činjenice da je duh izašao iz limenke formirao posebni oblik organizovanja DPS-a - SD, koji mu sada podupire većinu. Podsjećamo da je tadašnji premijer Milo Đukanović u Skupštini Crne Gore izjavio da će se uzdržati od komentara povodom slučaja „Limenka“ do konačnog stava Vrhovnog suda, dodajući da ako bude štete po državne interese Crne Gore, a nakon odluke Vrhovnog suda, "bez obzira da li je izazvana nekompetentnošću, neažurnošću, nečinjenjem ili neodgovornim postupanjem, jasno i precizno ćemo utvrditi odgovornosti inicirati odgovarajući postupak sa jasnom ambicijom da takvo ponašanje u potpunosti iskorijenimo". Sada imamo konačno utvrđenu i plaćenu štetu, ali nema odgovornih", kazao je Zeković.

On je kazao i da očekuje da Marković utvrdi onaj dio odgovornosti koji je u njegovoj nadležnosti, za ponašanje koje je i bivši premijer ocijenio neodgovornim i koje se mora "u potpunosti iskorijeniti".

"I naši evroatlanski partneri, ali prije svega unutršnja javnost očekuju da kada sud utvrdi da je država kriva za desetomilionsku štetu nadležni u državnoj upravi moraju snositi makar objektivnu političku odgovornost", zaključio je Zeković.

Bonus video: