Bošković: Crna Gora se kontinuirano priprema za obaveze i zadatke koji će proizaći iz članstva u NATO

"Bošković je istakao značaj odličnih crnogorsko-njemačkih odnosa tokom procesa evroatlantskih integracija Crne Gore, posebno naglašavajući važnost snažne podrške Njemačke reformama sistema odbrane naše zemlje"
1 komentar(a)
Hans Ginter Matern, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Hans Ginter Matern, Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 24.05.2017. 10:43h

Posvećenost Crne Gore demokratskim vrijednostima i dobrosusjedskim odnosima ključna je za održavanje mira i stabilnosti u ovom dijelu Evrope, naglašeno je na današnjem sastanku ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori, Hansom Ginterom Maternom, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane

U saopštenju se dodaje da su Bošković i Matern razgovarali su u Ministarstvu odbrane o budućoj saradnji Njemačke i Crne Gore, kao punopravne NATO članice.

"Bošković je istakao značaj odličnih crnogorsko-njemačkih odnosa tokom procesa evroatlantskih integracija Crne Gore, posebno naglašavajući važnost snažne podrške Njemačke reformama sistema odbrane naše zemlje. Ministar je apostrofirao značaj završetka procesa ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore u NATO od strane svih članica Alijanse. On je dodao da se Crna Gora kontinuirano priprema za nove obaveze i zadatke koji će proizaći iz članstva u NATO, kako bi ravnopravno sa saveznicima odgovorila svim bezbjednosnim izazovima", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane su rekli da je Matern kazao da se Crna Gora tokom procesa evroatlantskih integracija dokazala kao pouzdan partner i da je svojim predanim radom i uspješnim reformama odbrambenog sektora nesumnjivo zavrijedila članstvo u Alijansi kao i da će članstvom u NATO Crna Gora doprinijeti miru i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, ali i Evrope u cjelini.

"Sagovornici su razgovarali i o dugogodišnjem zajedničkom angažmanu najprije u ISAF misiji, a potom i u misiji Resolute Support, što je doprinijelo razvoju visokog stepena povjerenja dvije zemlje, kao i projektovanju stabilnosti u turbulentnom Avganistanu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: