SDP: Mnogima u redovima DPS-a smiješi se sudbina Svetozara Marovića

" Za vaše pljačke i pohare nije vam niko kriv do vi sami. Što ste sijali to ćete i žnjeti. Lažni patriotizam, kao posljednje utočište, vam neće proći. Utočište vam se sprema negdje drugo, to dobro znate, i zato nervoza", navodi se usaopštenju SDP-a.
52 pregleda 29 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 22.05.2017. 16:40h

SDP razumije nervozu u vrhu DPS-a znajući da se mnogima u njihovim redovima smiješi sudbina Svetozara Marovića, saopšteno je iz ove partije.

Oni su reagovali na današnje saopštenje u kojem je DPS kazao da je mučno slušati kad se Krivokapić poredi sa LSCG

"SDP razumije nervozu u vrhu DPS-a znajući da se mnogima u njihovim redovima smiješi sudbina Svetozara Marovića. SDP vam nije kriv zbog toga što vas čeka. Za vaše pljačke i pohare nije vam niko kriv do vi sami. Što ste sijali to ćete i žnjeti. Lažni patriotizam, kao posljednje utočište, vam neće proći. Utočište vam se sprema negdje drugo, to dobro znate, i zato nervoza", navodi se usaopštenju SDP-a.

Iz SDP-a je rečeno da su u čestitici povodom Dana nezavisnosti ukazali i na negativne pojave - primjere krađa, otimanja i pohara pod plaštom odbrane države.

"Ukazali na ono što svako zna u Crnoj Gori. To što se prepoznajete pri pomenu krađe govori da ste makar malo iskreni i samosvjesni. Nije ni to loše za početak. O LSCG i devedesetima nemojte da vas zamolimo. O periodu vašeg ratnog huškanja, vašeg ubijanja Dubrovnika, Bosne, vašem služenju Karadžiću i Mladiću, vašim deportacijama, simuliranim strijeljanjima... O vašim prvim pljačkama, švercu, milionima koje ste otimali dok je vaša politika ubijala po ex Jugoslaviji, ako imate malo obraza – bar ćutite o tome. Ne hvalite se sopstvenom sramotom. Kao što znate, ratni zločini ne zastarijevaju, a Evropska komisija u svakom izvještaju insistira na komandnoj odgovornosti za zločine. Znamo da idete u prošlost, koliko god ona za vas ružna bila, ne biste li pobjegli od sadašnjosti. Nije vam lako - đe god zagrebete po vašem političkom nasljeđu ima razloga za stid i sramotu. Ipak brinite vi o vremenu sadašnjem. A sadašnjost i budućnost vam je takva da će mnogi od vas stopama vašeg šefa Političkog savjeta. Vazda ste ga u stopu slijedili pa ne sumnjamo da ćete i ovoga puta. Za Ranka Krivokapića ne brinite – bio u vlasti ili opoziciji biće slobodan čovjek. Nama za razliku od vas ne treba vlast da bi bili slobodni ljud

Bonus video: