Rakčević Stijepoviću: Svako podgoričko dijete vas može demantovati

„Istina je da je njegova priča oduvijek bila za malu djecu, ali ovakvo degradiranje funkcije gradonačelnika Glavnog grada, kroz igru „gluvih telefona“, mentalnu gimnastiku i hiperprodukciju neistina, vrijeđa zdrav razum i prevazilazi svaku mjeru ozbiljnosti“, istakao je Rakčević
75 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2017. 15:16h

Aktuelni gradonačelnik Podgorice je toliko nesposoban da mu ni sva partijska zapošljavanja, obmane i zloupotrebe ne mogu spasiti rejting, niti mu pomoći da sačuva svoju nelegitimnu vlast na narednim lokalnim izborima, dok ga svako podgričko dijete - pomoću najjednostavnijih računskih operacija, može naučiti da su „u laži kratke noge“, istakao je odbornik u Skupštini Glavnog grada i član Predsjedništva Građanskog pokreta URA Luka Rakčević.

„Istina je da je njegova priča oduvijek bila za malu djecu, ali ovakvo degradiranje funkcije gradonačelnika Glavnog grada, kroz igru „gluvih telefona“, mentalnu gimnastiku i hiperprodukciju neistina, vrijeđa zdrav razum i prevazilazi svaku mjeru ozbiljnosti“, istakao je Rakčević.

U jučerašnjemreagovnju na pres konferenciju odbornika Građanskog pokreta URA Luke Rakčevića,iz Glavnog grada su demantovali informaciju da su, u posljednje četiri godine,godišnji troškovi za zarade zaposlenih porasli za skoro četiri i po milionaeura, kao i navode da je broj zaposlenih u lokalnoj upravi porastao za preko700 ljudi. Iz glavnog grada su naveli da je „u gradskoj upravi, javnimustanovama, sekretarijatima, upravama i službama ukupno zaposleno 887 lica“.

„Međutim, navedena cifra nema veze sa realnošću, jer je, po zvaničnim dopisima i odgovorima istog Glavnog grada - na kraju prethodne godine, u tim gradskim organima bilo zaposleno oko 2.960 lica. Takođe, najobičniji uvid u završne račune budžeta i izvještaje o radu javnih službi može potvrditi jučerašnju tezu da - zbog partijskog zapošljavanja, Glavni grad godišnje gubi 4.431.910 eura“, istakao je Rakčević.

Rakčević navodi da razumije manir gradske uprave, koja „uvijek bježi od teških i argumentovanih diskusija, valjda misleći da simboličkim i identitetskim temama konstantno može skretati pažnju sa realnih problema i dijeliti društvo“.

„Na njihovu žalost, građani su ih davno pročitali. Od imena trga ili bilo kakvog spomenika, neuporedivo su važniji porezi, naknade i takse kojima lokalna uprava guši građane Glavnog grada, a čijim konstantnim povećavanjem krpi budžetske rupe svog nesposobnog upravljanja“, naveo je Rakčević.

On je naveo da „za razliku od odbornika DPS-a, kojima niko nije čuo glas u posljednjih tri godine skupštinskog saziva, a koji za bespogovorno dizanje ruku dobijaju debele plate u upravnim odborima, javnim službama i drugim budžetskim jedinicama, u Građanskom pokretu URA itekako znaju šta je javni interes i ko ga decenijama narušava“.

„Bilo bi interesantno, na nekoj od narednih sjednica Skupštine Glavnog grada, zamoliti odbornike DPS-a da se predstave, u prvom redu nama - kao opozicionim kolegama, jer ih ni poslije tri godine intezivnog rada i njihovog budžetskog parazitiranja, gotovo nikada nismo čuli. To i jeste jedini razlog zbog kojeg sjednice najveće gradske skupštine u Crnoj Gori - nemaju ni televizijski, ni radio prenos“, ocijenio je Rakčević.

Rakčević je podsjetio da je opozicija, na prethodnim parlamentarnim izborima, u Glavnom gradu ostvarila prednost od više od 5.000 glasova u odnosu na partije vladajuće koalicije, kao i da će „od podgoričkih izbora, naredne godine, Glavni grad konačno dobiti odgovornu i dobronamjernu lokalnu upravu - kakvu i zaslužuje“.

Galerija

Bonus video: