Mogerini pozvala šestoricu premijera da zajedno sagledaju događaje na Balkanu

Šefovi diplomatija i lideri EU su nedavno ocijenili da se opasno zaoštrava situacija na Zapadnom Balkanu i zatražili da čelnici vlasti i političari u regionu prestanu da šalju zapaljive poruke koje ugrožavaju stabilnost i saradnju
5 komentar(a)
Federika Mogerini, Foto: Filip Roganović
Federika Mogerini, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.05.2017. 10:38h

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini pozvala je šestoricu premijera sa Zapadnog Balkana 24. maja u Brisel "da bi se razmotrila situacija u svjetlu najnovijih zbivanja" u regionu, izjavila je agenciji Beta u Briselu Maja Kocijančič, predstavnica za štampu Federike Mogerini.

Na nezvaničnoj radnoj večeri, visoka predstavnica za spoljnu i bezbjednosnu politiku EU Mogerini želi da sa premijerima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije "zajednički sagleda kako dalje ići naprijed", dodala je Kocijančič.

Ova nezvanična razmjena mišljenja se, po njenim riječima, takođe nadovezuje na posjetu visoke predstavnice EU Federike Mogerini zemljama Zapadnog Balkana u martu ove godine.

Poslije ove posjete regionu i izvještaja Federike Mogerini šefovi diplomatija i lideri EU su ocijenili da se opasno zaoštrava situacija na Zapadnom Balkanu i zatražili da čelnici vlasti i političari u regionu prestanu da šalju zapaljive poruke koje ugrožavaju stabilnost i saradnju.

Bonus video: