"Parking servis": Ostvarili zacrtano i rekordan prihod

Napominjemo da posljednje tri godine nije bilo povećanja broja zaposlenih u „Parking servisu”, nastavljene su mjere štednje
0 komentar(a)
Parking Podgorica, Foto: Luka Zeković
Parking Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.05.2017. 17:59h

Iz „Parking servisa” tvrde da su u 2016. uspješno poslovali i ostvarili sve ciljeve predviđene programom rada za tu godinu.

“Ostvareni su rekordni rezultati kada je u pitanju prihod, odnosno 1.414.947,57 eura. Što se tiče rashoda nastavljene su mjere štednje iz 2015. godine i smanjeni svi mogući rashodi do mjere do koje ne ugrožavaju redovno i optimalno poslovanje društva. Smanjen je i fond zarada u odnosu na prethodni period, kada se odbije dio isplaćenog zaostalog prevoza”, navodi se u regovanju na tvrdnje odbornika Luke Rakčevića, objavljene u tekstu prošlog petka „Pare od parkinga samo za plate”.

Rakčević je zapitao koji je smisao naplaćivanja parkinga građanima, ukoliko se taj novac, umjesto u razvoj grada i infrastrukture, daje za isplaćivanje zarada zaposlenih u „Parking servisu”.

“Napominjemo da posljednje tri godine nije bilo povećanja broja zaposlenih u 'Parking servisu', te da je s obzirom na kapacitete, 11 zatvorenih parkirališta, pet garaža i 3.085 uličnih parking mjesta, trenutni broj zaposlenih optimalan broj za normalno funkcionisanje i rad”, tvrde iz tog gradskog preduzeća.

Istakli su da su 2016. izmirili obavezu PDV-a na fakturisani prihod po stopi od 19 odsto, koji je plaćen u iznosu 199.479,19 eura.

“Dok su obaveze za doprinose plaćene u iznosu od 503.701, 87 eura, što ukupno čini 703.181,06 eura koje smo uplatili u budžet države i Glavnog grada. Kad se na ovaj iznos doda još i novac od izdatih prekršajnih naloga za neplaćanje parkinga, suma kojom 'Parking servis' doprinosi budžetu, vjerovatno prelazi million eura”, navode iz tog preduzeća.

U tehničkom dijelu, kako tvrde, urađeno je sve što je planirano, novim elaboratima je proširen kapacitet uličnih parkinga za više od 500 novih mjesta.

“Otvorena su dva nova zatvorena parkirališta, kod Medicinske škole u Ulici Džona Džeksona i u dijelu grada preko Morače- u Ulici serdara Jola Piletića. Nabavljena je nova oprema i rezervni djelovi u iznosu od oko 50 000 eura. Sve ovo je urađeno sopstvenim resursima, bez povećanja broja zaposlenih i bez povećanja troškova”, istakli su iz „Parking servisa”.

Bonus video: