DF: Želje i projekcije Đukanovića predstavljaju jedini zakon za tužilaštvo i crnogorske sudove

"Milo Đukanović sada, uz bijedno šegrtovanje Milivoja Katnića, bezuspješno pokušava da konstruiše i nove optužnice", saopšteno je iz DF-a.
24 komentar(a)
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Demokratski front, DF logo, Foto: DF
Ažurirano: 16.05.2017. 14:50h

Demokratski front saopštio je da najnovija hapšenja funkcionera i članova ovog Saveza predstavljaju nastavak obračuna sa ovom partijom, a što ima za krajnji cilj pokušaj zabrane rada DF-a

"Predsjedništvo Demokratskog fronta konstatuje da najnovija hapšenja funkcionera i članova ovog Saveza predstavljaju nastavak brutalnog obračuna režima sa najjačim opozicionim subjektom, a što ima za krajnji cilj pokušaj zabrane rada DF-a. Predsjedništvo DF-a pritom ističe da ovakav ekstremni vid zloupotrebe pravosuđa u progonu Demokratskog fronta nije zabilježen nigdje u Jugoistočnoj Evropi još od Drugog svjetskog rata. Nakon što se afera „Državni udar“ vratila režimu kao bumerang u glavu, i pokazala svu monstruoznost jeftinih montažera iz vlasti, Milo Đukanović sada, uz bijedno šegrtovanje Milivoja Katnića, bezuspješno pokušava da konstruiše i nove optužnice. A to čini ne bi li sve ono, što je svojstveno DPS-u i režimu, kao što su veze s organizovanim kriminalom i korupcijom, imputirao DF-u, jedinom opozicionom savezu, koji nikad nije, niti će pregovarati sa njim", saopšteno je iz DF-a.

U saopštenju se dodaje da su čitava Crna Gora, cio region i ukupna međunarodna javnost u prilici da vide "kako je naše društvo posrnulo, i kliznulo u otvorenu diktaturu, u kojoj želje i projekcije Mila Đukanovića predstavljaju jedini zakon i mjerilo za tužilaštvo i crnogorske sudove."

"Pritom, ono, što će ostati kao jedna od tamnih stranica novije političke istorije Crne Gore, jeste sramno i uporno ćutanje ostatka opozicije, koja u golom strahu od Milivoja Katnića, ne samo što zazire od izražavanja protesta protiv progona opozicionih kolega, nego specijalnom državnom tužiocu putem svoje redovne komunikacije sa njim daje fiktivni legitimitet, nadajući se pritom da će ih Katnić preskočiti u formiranju nekih predstojećih predmeta", kazali su iz DF-a.

Dodaju da su već odavno prestali da očekuju solidarnost od ostatka opozicije.

"Takođe, odavno ne očekujemo ni da zakoni u Crnoj Gori budu jednaki za sve u ovakvom diktatorskom miljeu. Kao što i ne očekujemo da Milivoja Katnića neko vrati iz ćorsokaka, u koji je zabasao po instrukcijama Mila Đukanovića. Ali i njima dvojici, i cjelokupnom režimu poručujemo da ne postoji mjera represije, koja će zastrašiti Demokratski front u svom politički ispravnom naumu u korist svih građana, da oslobodi Crnu Goru od trodecenijske tiranije, i uvede je u red demokratski profilisanih evropskih država. U toj svojoj političkoj borbi, za razliku od ostatka opozicije, nećemo sa diktatorom i njegovim satrapima praviti nikakve političke kompromise. Niti ćemo davati legitimitet fiktivnim formulacijama o stabilnosti i napretku Crne Gore, koja iz dana u dan propada zahvaljujući Sinđinoj Vladi i Sinđinom parlamentu, ali i oportunom ponašanju svih onih, koje su građani birali ne da ćute, nego da dignu svoj glas u njihovo ime", zaključili su iz DF-a.

Bonus video: