Brajović krije zašto nije bilo Perović i Marovića na Cetinju

Brajović nije odgovorio zbog čega na sjednici Skupštine nije bilo bivših predsjednika parlamenta Svetozara Marovića i Vesne Perović
207 pregleda 13 komentar(a)
Skupština, NATO glasanje, Foto: Savo Prelević
Skupština, NATO glasanje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.05.2017. 05:32h

Nepoznato je zašto sjednici parlamenta na kojoj je ratifikovan protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, 28. aprila na Cetinju, nijesu prisustvovali bivši predsjednici Skupštine, Svetozar Marović, dugogodišnji potpredsjednik DPS-a, i Vesna Perović, čelnica Liberalnog saveza koji se snažno suprotstavljao granatiranju Dubrovnika i ratnoj politici DPS-a.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je na početku te sjednice pozdravio, kako je rekao, ranije predsjednike Skupštine Velisava Vuksanovića, Radivoja Brajovića, koji su te funkcije obavljali u vrijeme socijalizma, i bivšeg šefa Pozitivne Darka Pajovića.

Brajović nije odgovorio na pitanja “Vijesti“ upućena prošle sedmice da li je pozvao Perovićevu, kojka je bila predsjednica Skupštine od 2001 do 2002. i Marovića koji je tu funkciju obavljao od 1994. do 2001. U trenutku izglasavanja protokola nije bila raspisana potjernica za Marovićem koji se, prema tvrdnji njegovih advokata, nalazi na liječenju u Beogradu.

Od ranijih šefova Skupštine na sjednici su bili Filip Vujanović, pozvan u svojstvu predsjednika države, i Ranko Krivokapić, uz svojstvu poslanika, iako je najtrajniji šef parlamenta sa 13-godišnjim stažom i bivši šef Parlamentarne Skupštine OEBS-a.

U javnosti se zbog odsustva dijela zvanica spekulisalo o “brižljivo” sastavljenom spisku među kojima nijesu bili bivši ministri odbrane Boro Vučinić i Milica Pejanović Đurišić, te bivši premijer Igor Lukšić. Pozivom bivšim predsjednicima Vlade, protokol bi mogao riješiti i pitanje prisustva šefa DPS-a Mila Đukanovića. Umjesto toga, Đukanović je sjedio u društvu lidera Albanske Alternative Đerđa Camaja, nepoznatog široj javnosti. Brajović je oba gosta pozdravio kao predsjednike parlamentarnih partija, koji nisu poslanici.

Bonus video: