Raičević: Đukanović iz straha sije mržnju

"Kao novi dokaz otuđenja od realnosti, Đukanović, za kojeg se i u zemlji i u inostranstvu vezuje imidž mafijaške države, sada nalazi novo utočište u antifažizmu"
72 pregleda 11 komentar(a)
Tina Raičević, Foto: Demos
Tina Raičević, Foto: Demos
Ažurirano: 12.04.2018. 13:09h

Članica Predsjedništva Demosa Tina Raičević saopštila je da je Milo Đukanović svojom izjavom ponovo prevazišao samog sebe.

"Čak bi se moglo pomisliti da i u njegovoj partiji, uz svu poslušničku tradiciju, postoje ljudi koji se zastide i zabrinu zbog siledžijsko-kukavičkog denunciranja medija i nevladinog sektora. I njima bi moralo biti jasno da ovakvom retorikom, Đukanović kreira ambijent u kojem niko nije zaštićen i siguran, i u kojem je poželjno progoniti neistomišljenike. Pored brutalnog i opasnog napada na Vijesti i nevladin sektor", navodi Raičević.

Ona dodaje da se ovog puta ističu još dvije stvari: "Otvoreni napad Đukanovića na međunarodne organizacije koje traže poštovanje prava na slobodu izražavanja i zaštitu medija u njihovoj misiji demokratizacije društva."

"Kao novi dokaz otuđenja od realnosti, Đukanović, za kojeg se i u zemlji i u inostranstvu vezuje imidž mafijaške države, sada nalazi novo utočište u antifažizmu, u čijem skrnavljenju je 90-ih prednjačio upravo on. Delirijum ovakvih nastupa se opet pojačava uoči izbora, usled očiglednog straha zbog otvorene mogućnosti za konstituisanjem pravne države. Konačno, poslednji Đukanovićev javni nastup bi trebalo naročito da zainteresuje Tužilaštvo, zbog očiglednih elemenata govora mržnje u njegovom obraćanju, koji posebno dobijaju na težini usled činjenice da upravo Đukanović faktički u svojim rukama drži sve poluge vlasti, iako je formalno samo lider DPS-a. Takođe, ova izjava posebno izaziva zabrinutost u kontekstu velikog broja nerasvijetljenih slučajeva napada na život i imovinu poslenika javne riječi", zaključuje Raičević.

Bonus video: