Bošković - Pendeš: Konstantno unapređivanje odnosa zemalja regiona na polju odbrane

"Sagovornici su istakli zadovoljstvo dosadašnjim saradnjom dva ministarstva, što pokazuje i današnji susret u Budvi, koji je uslijedio nakon nedavnog zvaničnog susreta u Podgorici", zaključeno je u soapštenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2017. 11:24h

Ministar odbrane, Predrag Bošković, susreo se danas na marginama 2BS Foruma sa ministarkom odbrane Bosne i Hercegovine, Marinom Pendeš, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Bošković je istakao značaj konstantnog unapređivanja odnosa zemalja Zapadnog Balkana na planu odbrane, u cilju jačanja povjerenja, mira i bezbjednosti. On je ponovio svoj stav da bi evroatlantske integracije svih zemalja regiona značajno doprinijele stabilnosti ovog tradicionalno turbulentnog područja, ali i imajući u vidu aktuelne bezbjednosno-političke izazove na širem međunarodnom planu. Bošković je ukazao na značaj politike otvorenih vrata NATO, i naglasio da će naša zemlja i nakon prijema u Alijansu nastaviti da podržava takve aspiracije ostalih zemalja regiona, pogotovo onih sa kojima dijeli dio zajedničke prošlosti. On je izrazio spremnost Ministarstva odbrane Crne Gore u pružanju ekpertske pomoći u procesu sprovođenja neophodnih reformi Bosne i Hercegovine na planu odbrane", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva je rečeno da je Pendeš čestitala na uspjehu Crne Gore u realizaciji svog spoljnopolitičkog cilja, članstvu u Alijansi, dodajući da je naša država primjer uspješne državne politike, kakvu treba da slijede i ostale zemlje regiona.

"Sagovornici su istakli zadovoljstvo dosadašnjim saradnjom dva ministarstva, što pokazuje i današnji susret u Budvi, koji je uslijedio nakon nedavnog zvaničnog susreta u Podgorici", zaključeno je u soapštenju.

Galerija

Bonus video: