Knežević: Vlast će krenuti u obračun sa Mitropolijom

Pozdravljajući crnogorsku delegaciju, mitorpolit Sergej se zahvalio na njenom učešću povodom Dana pobjede i učešću u maršu i besmrtnom puku, istakavši da su duhovne i bratske veze ruskog i crnogorskog naroda neraskidive
50 pregleda 31 komentar(a)
Milan Knežević Budimir Aleksić, Foto: Demokratski front
Milan Knežević Budimir Aleksić, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 10.05.2017. 17:15h

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) smata da će crnogorski režim, nakon, kako je naveo, nelegitimne odluke o pristupanju NATO-u, krenuti u obračun i sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom (MCP).

Crnogorska delegacija, na čelu sa Kneževićem, je posjetila Mitropolita Voronješkog i Liskinskog Sergeja, koji je i član sinoda Ruske pravoslavne crkve.

"Knežević je izrazio bojazan da će crnogorski režim, nakon nelegitimne odluke o pristupanju NATO-u, krenuti u obračun i sa MCP, istakavši spremnost na odbranu prava jedine kanonski priznate crkve u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju DF-a.

Kako se navodi, pozdravljajući crnogorsku delegaciju, mitorpolit Sergej se zahvalio na njenom učešću povodom Dana pobjede i učešću u maršu i besmrtnom puku.

Mitropolit Sergej je, kako se navodi, istakao da su duhovne i bratske veze ruskog i crnogorskog naroda neraskidive, o čemu, dodaje se, svjedoči i njegovo prijateljstvo sa mitropolitom Amfilohijem.

"Zahvaljujući se na srdačnom prijemu, Knežević je mitropolitu Sergeju prenio pozdrav i uručio poklon od mitopolita Amfilohija, istakavši poseban značaj ruske države i ruske crkve za crnogorski narod", kaže se u saopštenju.

Poslanik DF-a Budimir Aleksić upoznao je mitropolita Sergeja sa položajem MCP i sa, kako je saopšteno, pokušajem falsifikovanja istorije, duhovnosti, srpskog jezika i kulture.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik udruženja Rusko-Srpsko-Crnogorskog prijateljstva Ljubomir Radinović.

"Mitropolit Sergej je zamolio Kneževića, kao vođu delegacije, da uruči poseban pozdrav i poklone za mitropolita Amfilohija", navodi se u saopštenju.

Bonus video: